Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τέλη Μαρτίου η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τέλη Μαρτίου η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 154.027 δικαιούχων νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 354.640 ωφελούμενους, μέσα σ΄ ένα μήνα από την έναρξη του προγράμματος του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), δηλαδή το 50% όσων θα πάρουν το ΚΕΑ μέχρι το τέλος 2017, με βάση την εμπειρία, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνοντας πως αύριο η ΗΔΙΚΑ θα αναρτήσει τα ποιοτικά στοιχεία του πρώτου μήνα.

«Ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων είναι στο πλαίσιο των προβλέψεων του υπουργείου, οι οποίες έγιναν με βάση τα στοιχεία από την πρώτη φάση της εφαρμογής του ΚΕΑ πέρυσι σε 30 Δήμους της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως «στους δικαιούχους θα καταβληθεί το ποσό που δικαιούνται στα τέλη Μαρτίου και αυτό θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε μήνα για τους νέους δικαιούχους. Η πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει και θα παραμείνει ανοιχτή και η υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει υποβληθεί το σύνολο των αναμενόμενων αιτήσεων.

Σε αυτόν τον μήνα, παρά τα τεχνικά προβλήματα των πρώτων ημερών, τα οποία ξεπεράστηκαν ταχύτατα, αποδείχθηκε ότι η πλατφόρμα του ΚΕΑ μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις. Ήδη τα στοιχεία των δικαιούχων μεταβιβάζονται στους φορείς του δεύτερου πυλώνα του ΚΕΑ, ώστε να παρασχεθούν στους δικαιούχους οι υπηρεσίες που προβλέπει το πρόγραμμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter