Κομισιόν: Μαζί Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ

Κομισιόν: Μαζί Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ

Τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που πρόσφατα επαναβεβαιώθηκαν και από το ΔΝΤ, για το ελληνικό πρόγραμμα επανέλαβε η η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισι, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ εργάζονται στο πλαίσιο των συμφωνιών και των δεσμεύσεων που ορίζει η συνθήκη του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), επανέλαβε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Εργαζόμαστε στο πλαίσιο των συμφωνιών και των δεσμεύσεων, οι οποίες πρόσφατα επαναβεβαιώθηκαν από το ΔΝΤ. Βάσει της συνθήκης του ESM, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με την ΕΚΤ και, όπου είναι δυνατό, μαζί με το ΔΝΤ, είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της εφαρμογής των όρων που συνοδεύουν το οικονομικό πρόγραμμα βοήθειας. Σε αυτό το πλαίσιο, εργαζόμαστε μαζί με το ΔΝΤ», ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ.

Εξάλλου, κληθείσα να σχολιάσει τη θέση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί αρκέστηκε λέγοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σχολιάζει τη στάση οποιασδήποτε κυβέρνησης για τον ρόλο του ΔΝΤ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter