Κοντονής: Από τα 15 η διόρθωση φύλου

Κοντονής: Από τα 15 η διόρθωση φύλου

Αποδέχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, την πρόταση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων, αναφορικά με τη διόρθωση φύλου από την ηλικία των 15 ετών και όχι από τα 17, όπως αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο.

Για να συντελεστεί αλλαγή φύλου στην προαναφερθείσα ηλικία, θα χρειάζεται εκτός από τη βούληση του ανήλικου και της σύμφωνης γνώμης των γονέων, η γνωμοδότηση αρμόδιας επιστημονικής ομάδας. Ως προς την ομάδα αυτή, πιθανότατα θα προέρχεται από το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, που πιθανότατα να παρακολουθεί ήδη τα παιδιά.

«Πρόθεση μας είναι στην ολομέλεια να φέρουμε νομοτεχνική βελτίωση που το όριο αυτό να ξεκινάει από το 15ο έτος και να περιλαμβάνει και το 16ο με μία προϋπόθεση ακόμη: Μια επιστημονική γνωμοδότηση την οποία θα δούμε σε συνεργασία με υπουργείο Υγείας», είπε και πρότεινε το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ως την καλύτερη επιλογή.

Επίσης, προανήγγειλε και τη διόρθωση του κενού που προκύπτει για την ενημέρωση του ποινικού μητρώου σε περίπτωση διόρθωσης φύλου, το οποίο θα ενημερώνεται υποχρεωτικά από τον ληξίαρχο κι όχι από τον αιτούντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter