Κοντονής για την απόφαση του ΣτΕ: Θα λογοδοτήσουν όλοι στο λαό

Κοντονής για την απόφαση του ΣτΕ: Θα λογοδοτήσουν όλοι στο λαό

Οξύτατη κριτική άσκησε ο Σταύρος Κοντονής κατά όσων αντιμάχονται τη διαφάνεια και την ισονομία, με αφορμή τη νέα απόφαση του ΣτΕ κατά την οποία ακυρώνεται στο σύνολό της η υπουργική απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Παπαγγελόπουλου για τον καθορισμό του περιεχομένου υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως μετά τη δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του ΣτΕ, η κυβέρνηση επανέλαβε τη διακαή επιθυμία της για συνεργασία με όλους, αλλά πάνω απ’ όλα θέτει ζήτημα ισονομίας και δημοκρατίας. «Δηλαδή, τον έλεγχο όλων για όλα» εξήγησε και επισήμανε τον κίνδυνο τυχόν εξαιρέσεις που δύναται να δημιουργηθούν από τέτοιες αποφάσεις να καταστήσουν ουσιαστικά ανενεργό το νόμο για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

«Τονίζουμε ότι εάν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις, όπως διαλαμβάνεται στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση Πόθεν Έσχες δεν υπάρχει. Ας το καταλάβουμε και όποιοι λένε το αντίθετο να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία» υπογράμμισε και αιτιολόγησε τα λεγόμενά του, συμπληρώνοντας:

«Διότι εάν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος ή οι δικαστικές αποφάσεις λένε ότι έχει υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στα τραπεζικά ιδρύματα αλλά λέει ότι δεν έχεις υποχρέωσης να δηλώσεις τα μετρητά στη θυρίδα που έχεις στην τράπεζα. Τότε, καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και κάτι πολύ περισσότερο, ακυρώνεται η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο. Αυτό είναι το σημαντικό».

«Η κυβέρνηση σήμερα επανέρχεται και λέει να δούμε ποιος θα κουραστεί: Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στη διαφάνεια και στον έλεγχο ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου…» ανέφερε σε έντονο ύφος και κατέληξε προειδοποιώντας: «Θα λογοδοτήσουν όλοι στο λαό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter