Κοντονής: Γρήγορη ανταπόκριση της δικαιοσύνης σε θέματα όπως του Σώρρα ή της NOVARTIS

Κοντονής: Γρήγορη ανταπόκριση της δικαιοσύνης σε θέματα όπως του Σώρρα ή της NOVARTIS

Η δικαιοσύνη πρέπει να κινείται γρήγορα χωρίς να περιμένει τις μηνυτήριες αναφορές «ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον» επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στα παραδείγματα των 4 δικογραφιών που εξετάζονται για τον Αρτέμη Σώρρα αλλά και την υπόθεση της NOVARTIS.

Ο Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή επισήμανε για τον Σώρρα ότι «έχουν σχηματιστεί τέσσερις ποινικές δικογραφίες, οι οποίες εξετάζονται αυτοπροσώπως από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών που τις έχει χρεωθεί. Βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης». Πρόσθεσε ότι «έχει ασκηθεί αναίρεση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά μίας απόφασης του 8ου Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στην οποία διαλαμβάνονταν παρεμπίπτουσες κρίσεις ότι έχει αποδειχθεί -αυτό έλεγε η απόφαση- πως πράγματι ο κύριος αυτός έχει στην κατοχή του ένα πληρεξούσιο και ότι διαχειρίζεται ένα fund 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι παρεμπίπτουσες κρίσεις αυτές είναι δικαστικής απόφασης, την οποία δικαστική απόφαση ανέμιζε αυτός ο κύριος λέγοντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη αναγνωρίζει πως είναι διαχειριστής αυτού του χρηματικού ποσού».

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε κριτική στην Ν.Δ λέγοντας οτι «εντύπωση, όμως, μου προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η απόφαση, η οποία αφορούσε και σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε το τότε κυβερνητικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, ούτε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε υποχρέωση να κάνει αυτά που έκανα εγώ μέσα σε δώδεκα ώρες».

Τέλος επισήμανε πως «η δικαιοσύνη θα πρέπει σε παρόμοιες περιπτώσεις οι οποίες έχουν ένα ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, να προστατεύει τους πολίτες και να μην αντιμετωπίζονται αυτές με έναν γραφειοκρατικό τρόπο, δηλαδή, ότι θα εξεταστούν όταν έρθει μηνυτήρια αναφορά, στη σειρά της» και σχολίασε πως «μας ικανοποιούν άμεσες κινήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση NOVARTIS που είναι σε εξέλιξη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter