Κοντονής: Η κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει έκανε αυτό που πρέπει

Κοντονής: Η κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει έκανε αυτό που πρέπει

Πληρώνουμε τα λάθη δεκαετιών, ανέφερε και τόνισε πως δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. «Σε πρώτο χρόνο η κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει έκανε αυτό που πρέπει » ανέφερε και πρόσθεσε πως «δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο επί χρόνια δεν λειτούργησαν και φθάσαμε σε αυτά τα φαινόμενα».

Στην κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, στα θύματα και τις καταστροφές αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για πρωτόγνωρα φαινόμενα και ανείπωτη τραγωδία.

 Πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον, διότι μέχρι σήμερα γίνεται το αντίθετο, ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Ερωτηθείς για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ο κ. Κοντονής απάντησε ότι είναι φωτεινό μετέωρο ο αγώνας κατά της δικτατορίας.

Πλειστηριασμοί

Για τους πλειστηριασμούς, ανέφερε ότι οι αλλαγές που δρομολογούνται θα αλλάξουν την απόφαση των συμβολαιογράφων για αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. «Ένα από τα μέτρα αυτής της κυβέρνησης ήταν η εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας. Σήμερα όσοι συμπολίτες μας έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη έχουν προστασία της α΄ κατοικίας μέχρι 31.12.2017 και έχουμε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αυτό θα επεκταθεί και το 2018», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ματαιωθεί πλειστηριασμοί ακινήτων σε περιοχές όπως είναι το Ψυχικό και επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Θα τηρηθεί ο νόμος και θα υπάρξει αυστηρότερη αντιμετώπιση έναντι όσων προσπαθήσουν να ματαιώσουν πλειστηριασμούς, είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter