Κοντονής: Και οι αγωνιστές έκαναν υποχωρήσεις

Κοντονής: Και οι αγωνιστές έκαναν υποχωρήσεις

Η ομιλία του στην επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Τα 153 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα, εορτάστηκαν σήμερα το πρωί σε κάθε νησί των Ιονίων Νήσων. Στην Ζάκυνθο, το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιο με το ιερατείο της πόλης. Αμέσως μετά, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, από τον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τον δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, τις αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ ακολούθησε παρέλαση των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την παρέλαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε πως «ο αγώνας των ριζοσπαστών ήταν αγώνας για την εθνική ολοκλήρωση αλλά και για τα κοινωνικά δικαιώματα. Σ’ αυτόν τον αγώνα οι ριζοσπάστες και ο λαός των Επτανήσων έδωσαν το παν, αλλά από αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια πρέπει να κρατήσουμε ότι ακόμα και αυτοί οι αγωνιστές έκαναν τακτικές υποχωρήσεις, ακριβώς για να πετύχουν τον κύριο στόχο που ήταν η Ένωση της Επτανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα και η ένταξη των Επτανήσων στον εθνικό κορμό. Κάτι ανάλογο ζούμε και σήμερα».

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε επίσης ότι «η κυβέρνηση της χώρας έχοντας υπόψη τα μεγάλα θέματα, τα οποία διακυβεύονται αυτή στιγμή για το λαό και την πατρίδα, μπορεί να κάνει τακτικές υποχωρήσεις και τακτικούς συμβιβασμούς. Όμως όλα αυτά τα κάνει για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι η έξοδος από τη επιτροπεία, η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχία και η επάνοδος στην κανονικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter