Κοντονής: Ο νόμος Παρασκευόπουλου ήταν σωστή πρωτοβουλία

Κοντονής: Ο νόμος Παρασκευόπουλου ήταν σωστή πρωτοβουλία

“Σωστή πρωτοβουλία ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου γιατί σήμερα είναι διαχειρίσιμος ο αριθμός των κρατουμένων” δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Για την απόδοση δικαιοσύνης, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει αγώνα και υπάρχουν κάποια πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Προανήγγειλε βελτίωση στις υποδομές των δικαστηρίων και ανέφερε πως ίσως προχωρήσει μέσα στο 2018 το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, σχολίασε ότι ήταν σωστή πρωτοβουλία διότι σήμερα είναι διαχειρίσιμος ο αριθμός των κρατουμένων. Τόνισε επίσης ότι εισηγήθηκε έναν αποσυμφορητικό νόμο για ακόμη έναν χρόνο, που όπως εκτίμησε θα είναι και ο τελευταίος. Χαρακτήρισε απαρχαιωμένο το πλαίσιο επιβολής ποινών βάσει του οποίου τα ισόβια μοιράζονται «σαν στραγάλια» όπως είπε χαρακτηριστικά και εξήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωση των ποινών και θα προταχθεί η κοινωφελής εργασία.

Για την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα ανέφερε πως τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο το καθεστώς των αδειών και τόνισε πως δεν αλλάζει τίποτε σε αυτό. Δεν είναι προϋπόθεση για την άδεια η μεταμέλεια, σημείωσε και έκρινε πως έγινε φασαρία επειδή ήταν στην επικαιρότητα τα Paradise Papers και οι συνομιλίες του κ. Αυγενάκη. Μίλησε για υποκρισία και υπενθύμισε πως μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί 10 πρόσωπα που είχαν καταδικασθεί για την 17η Νοέμβρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter