Κοντονής: Θηλυκός Ιαβέρης η Κεφαλίδου, τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί το Ποτάμι έφυγε από το ΚΙΝΑΛ

Κοντονής: Θηλυκός Ιαβέρης η Κεφαλίδου, τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί το Ποτάμι έφυγε από το ΚΙΝΑΛ

Με τον μιθιστορηματικό Ιαβέρη του Βίκτωρος Ουγκώ παρομοίασε την βουλευτή της ΔΗΣΥ, Χαρά Κεφαλίδου, ο Σταύρος Κοντονής, εξαιτίας της ακραίας κριτικής της κ. Κεφαλίδου αναφορικά με την απονομή χάριτος σε νέους ανθρώπους που έφεραν το στίγμα του καταδικασμένου για μικροπαραβάσεις, γεγονός που αξιοποιήθηκε αναλόγως και από συγκεκριμένα Μέσα.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια κατά την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στην Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου με θέμα: «Απονομή Χάριτος σε ποινικούς κατάδικους προκειμένου να διοριστούν ή να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ, χρησιμοποιώντας διχαστική έως και ρατσιστική ρητορική, κατηγόρησε τον κ. Κοντονή ότι καλλιεργεί ένα τοξικό περιβάλλον μέσω της άρσης των συνεπειών σε καταδικασμένους αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκουν θέση εργασίας στο Δημόσιο. Επίσης, έκανε λόγο για καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου της απονομής χάριτος, κάτι που «αθόρυβα και βουβά» υποσκάπτει το σύστημα εφαρμογής της Δικαιοσύνης.

Οξύνοντας κι άλλο τα πνεύματα, η κ. Κεφαλίδου είπε ειρωνικά στον κ. Κοντονή πως η κυβέρνηση μέσω αυτής της μεθόδου βρήκε μία καινοτόμο λύση για τη λύση του δημογραφικού λόγω της πολιτογράφησης καταδικασμένων αλλοδαπών, με απώτερο σκοπό να βρεθεί «νέο αίμα ψηφοφόρων». «Κλέφτες κι απατεώνες είναι, αχάριστοι δεν είναι» διαπίστωσε.

«Ακραία, για να μην πω φασίζουσα ρητορεία»

Ακροδεξιά έως και φασίζουσα χαρακτήρισε την επιχειρηματολογία της βουλευτή της ΔΗΣΥ ο κ. Κοντονής, σχολιάζοντας πως αντιλήφθηκε πλήρως τους λόγους αποχώρησης του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν χαρίζονται οι ποινές» είπε ο υπουργός και ξεκαθάρισε πως η απονομή χάριτος είναι αποκλειστικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εν συνεχεία, εξήγησε τη διαδικασία απονομής χάριτος, η οποία έχει συγκεκριμένα στάδια με όργανα που απαρτίζονται από ανώτατους δικαστικούς πριν μία υπόθεση φτάσει στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κοντονής περιέγραψε τρεις περιπτώσεις πολιτών στους οποίους απονεμήθηκε χάρη, περιγράφοντας περιπτώσεις πολιτών νεαρής ηλικίας που κατατάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Να μην αναμασάμε κι αναπαράγουμε δημοσιεύματα διαφόρων που πουλάνε εξυπνάδα» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «αντιλαμβάνομαι γιατί το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής». Αποκάλεσε «ακροδεξιά, για να μην πω φασίζουσα» την κριτική της κ. Κεφαλίδου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με μέλος προοδευτικού φορέα. Μάλιστα, χαρακτήρισε την βουλευτή της ΔΗΣΥ, «θηλυκό Ιαβέρη», με το σκεπτικό ότι ένα μικρο-αδίκημα πρέπει να στιγματίσει την ζωή όσων απονεμήθηκε χάρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter