Κοντονής: Σε όλες τις λίστες περιλαμβάνονται στελέχη της ΝΔ

Κοντονής: Σε όλες τις λίστες περιλαμβάνονται στελέχη της ΝΔ

Επίθεση «στα κανάλια της διαπλοκής» εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, καθώς αποσιωπούν και παρακάμπτουν την υπόθεση Αυγενάκη, που αποκάλυψε το Documento, και τις λίστες των offshore που υπάρχουν στελέχη της ΝΔ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει «όζουσα υπόθεση η οποία δεν μπορεί να μείνει χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές» τα οικονομικά των κομμάτων.

“Αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους είναι ότι κάθε φορά που ανακαλύπτονται λίστες καταθετών, εξωτερικού σε αυτές περιλαμβάνονται στελέχη της ΝΔ”, σημειώνει ο  Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός με αφορμή τα Paradise Papers, επισημαίνει ότι η φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα συνιστούν «πολιτικό θέμα» καθώς αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να κρύψουν «το συσσωρευμένο πλούτου σε offshore και φορολογικούς παραδείσους» επί της ουσίας, «βάλλουν κατά των νομοταγών πολιτών τους οποίους έχουν εξοντώσει με τις πολιτικές λιτότητας».

Επίσης χαρακτηρίζει «όζουσα υπόθεση η οποία δεν μπορεί να μείνει χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές», τα οικονομικά των κομμάτων «που αντανακλά πως έβλεπαν την εξουσία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ».

Ο κ. Κοντονής χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις κατηγορίες περί «παρακράτους» που του προσάπτει η ΝΔ μετά τα δημοσιεύματα για τον Λ. Αυγενάκη , αντιστρέφοντας την εικόνα. «Φανταστείτε», λέει «τα κανάλια της διαπλοκής», αν στη θέση του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ ή στις λίστες των offshore ήταν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «από το πρωί μέχρι το βράδυ θα εκτόξευαν μύδρους κατά της κυβέρνησης» ενώ τώρα το αποσιωπούν και το παρακάμπτουν.

Με αφορμή τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα ο υπουργός αποδίδει στην «Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη αντιθεσμικό και μισαλλόδοξο κατήφορο». Αποκλείει την τροποποίηση του σχετικού νόμου όπως και την ίδρυση φυλακών τύπου Γ΄ . Δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η λειτουργία τέτοιας φυλακής στο Δομοκό επέτεινε το πρόβλημα της υπερσυσσώρευσης στις άλλες. Η αντιμετώπιση της υπερφόρτωσης των φυλακών σύμφωνα με τον κ. Κοντονή αποτελεί «προϋπόθεση για την μάχη ενάντια στη διαφθορά» εντός των φυλακών. Θεωρεί ότι ο πρόσφατος νόμος για το θέμα της αποσυμφόρησης είναι ικανοποιητικός καθώς ο αριθμός των κρατούμενων βρίσκεται σε «διαχειρίσιμο επίπεδο». Εκφράζει την απορία του για την επιμονή της αντιπολίτευσης να καταργηθεί νόμος ο οποίος δεν ισχύει και ως εντυπωσιακότερο χαρακτηρίζει το γεγονός ότι οι νόμοι που προβλέπουν την πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων έχουν την πατρότητα της ΝΔ και ισχύουν από το 2005.

Τέλος ο υπουργός κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού στη δικαιοσύνη από την Δεξιά. Στο «παραλήρημα των τελευταίων ωρών της», όπως σημειώνει, δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι του συμβουλίου προεδρεύει ο αντιεισαγγελέας Εφετών που έχει τοποθετήσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter