Κοντονής: Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει σύνορα και στεγανά

Κοντονής: Το  οργανωμένο έγκλημα δεν έχει σύνορα και στεγανά

Αυτό υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Σταύρος Κοντονής ,κατά τη σημερινή συνάντηση του με τον Γενικό Εισαγγελέα της Βουλγαρίας , Sotir Tsatsarov.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ,Ξένη Δημητρίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που έχει συναφθεί από το 2015 μεταξύ των δύο Εισαγγελικών Αρχών και η παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους της χώρας μας σε θέματα εξάρθρωσης τρομοκρατικών οργανώσεων και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις της εσωτερικής όσο και διεθνούς τρομοκρατίας και εστίασε στην εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού που ανατροφοδοτείται από τον ακραίο δημόσιο λόγο.

Αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι αυτό δεν έχει σύνορα και στεγανά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες των πρωτίστως όμορων χωρών ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας κ. Sotir Tsatsarov, τόνισε ότι η έλλειψη ιστορικής εμπειρίας σχετικής με την τρομοκρατία στη χώρα του δεν διασφαλίζει την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Εξήρε, μάλιστα, την εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα των Ελλήνων Εισαγγελέων και Αστυνομικών στα θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, λέγοντας πως αυτό δεν είναι «διπλωματική φιλοφρόνηση αλλά γεγονός».

Στη συνάντηση ήταν επίσης η επικεφαλής της Διοίκησης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βουλγαρίας ,Asya Petrova και ο υπεύθυνος του Ειδικού Τμήματος της Εισαγγελίας της Βουλγαρίας για θέματα τρομοκρατίας, Ivan Geshev.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter