Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την απειλητική επιστολή στον πρόεδρο του ΣτΕ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την απειλητική επιστολή στον πρόεδρο του ΣτΕ

Απειλητική επιστολή μέσα σε ένα φάκελο όπου δεν αναγραφόταν το όνομα του αποστολέα έφτασε το πρωί της 18ης Ιουλίου στο σπίτι του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα bloko.gr, ο φάκελος κρίθηκε αμέσως ύποπτος από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία.

Στη συνέχεια, αστυνομικός της Προστασίας Ευπαθών Στόχων πήγε στο σπίτι, πήρε τον φάκελο και τον πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο μηχάνημα δεν εμφανίστηκε η παραμικρή απειλή στον φάκελο και ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, αλλά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθώς ο Νίκος Σακελλαρίου απουσίαζε εκτός Αθηνών.

Έξι ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρος άνοιξε τον φάκελο, είδε το απειλητικό μήνυμα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, η απειλητική επιστολή που δημοσίευσε το bloko.gr αναφέρει:

Αντίδραση της ΝΔ

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως στάλθηκε απειλητική επιστολή στον κ. Σακελλαρίου, το γραφείο Τύπου της ΝΔ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία βάλλει κατά της κυβέρνησης καθώς θεωρεί πως οι επιθέσεις της στη Δικαιοσύνη φταίνε για τέτοιου είδους ενέργειες…

«Οι πληροφορίες για απειλητική επιστολή αγνώστων προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου – ενέργεια την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα – προκαλούν έντονη ανησυχία. Φαίνεται, ότι οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη αποθρασύνουν τους εκφραστές της βίας και της ανομίας.Όπως αποθρασύνουν και τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες η ανοχή και η προστασία που παρέχουν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής σε μέλη του “Ρουβίκωνα”, που εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο».

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Στη δίψα τους για εξουσία, πέφτουν κάθε μέρα όλο και πιο χαμηλά

Άμεση όμως ήταν και η απάντηση της Κουμουνδούρου, με σχετική ανακοίνωση.

«Είναι αδιανόητο, ακόμα για το επίπεδο της ΝΔ, να συνδέεται η πολιτική κριτική αποφάσεων της Δικαιοσύνης με την, απολύτως καταδικαστέα, απειλητική επιστολή αγνώστων εναντίον του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου. Στη δίψα τους για εξουσία, πέφτουν κάθε μέρα όλο και πιο χαμηλά. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθάνονται για την κατάντια τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter