Κόντρα Τόσκα – ΠΟΑΣΥ: Δημιουργείται κατευθυνόμενη ένταση – Τι απαντούν οι αστυνομικοί

Κόντρα Τόσκα – ΠΟΑΣΥ: Δημιουργείται κατευθυνόμενη ένταση – Τι απαντούν οι αστυνομικοί

Κόντρα έχει ξεσπάσει μετά την απαγόρευση τη συγκέντρωσης τη ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του υπουργού, Νίκου Τόσκα.

Η απόφαση της απαγόρευσης πάρθηκε από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής και αφορά συνολικά τις συγκεντρώσεις εντός Αττικής από το πρωί της Πέμπτης, έως τα μεσάνυχτα.

“Οι αξιωματικοί και οι απλοί αστυνομικοί δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις των συνδικαλιστών, κανείς δεν τους έθεσε ως αποστολή την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων”, είπε ο Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, από το Ραδιόφωνο 24/7, πρόσθεσε ότι “οι συνδικαλιστές δεν είναι θεματοφύλακες αρχών, αξιών και της δημοκρατίας και σημείωσε ότι κατευθύνονται από σκληρούς κύκλους για να δημιουργηθεί ένταση”.

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για παραίτησή του, είπε ότι “η αξιωματική αντιπολίτευση πελαγοδρομεί”.

Πρόσθεσε ότι “ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές-αστυνομικούς, συμφώνησε με την συγκέντρωση και μετά κρύφτηκε αφήνοντας μπροστά τον Γεωργιάδη και τον Δένδια που ξέχασε τα χημικά στις πορείες απλών πολιτών όταν ήταν υπουργός”. “Η υποκρισία περισσεύει”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συνεντεύξεις στο εξωτερικό και βγάζει λάδι τη ΧΑ και τους ακροδεξιούς και τα ρίχνει όλα στην αριστερά. Έτσι αναθαρρύνονται οι ακραίες φωνές στο κόμμα του”, είπε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα η ΠΟΑΣΥ είχε εκδώσει ανακοίνωση, βάλλοντας κατά της ηγεσίας της, κατηγορώντας την για δειλία. Από κοντά και η ΝΔ , όπου σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για διατήρηση του άβατου των Εξαρχείων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αποκάλυψη της προβοκάτσιας πίσω από την “οργάνωση” της συγκέντρωσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας.

Παράλληλα και προκειμένου να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλά και για να ενημερωθούμε κατ΄ ιδίαν τους λόγους της ως άνω απαγόρευσης, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, επισκέφτηκε πριν από λίγο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επικαλέστηκε ακριβώς τους ίδιους λόγους που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 3017/1/33 από 28/06/2017 συνημμένη απόφασή του.

Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά.

Θα επανέλθουμε… 

Δείτε την ανακοίνωση της απαγόρευσης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter