Κόρινθος: Θα απλώσουν δίχτυα αξίας 1 εκατ. ευρώ για να «πιάσουν» τις μέδουσες

Κόρινθος: Θα απλώσουν δίχτυα αξίας 1 εκατ. ευρώ για να «πιάσουν» τις μέδουσες

Οι μέδουσες που ταλαιπώρησαν το περσινό καλοκαίρι λουόμενους κι επιχειρηματίες κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου φαίνεται πως πονοκεφαλιάζουν ακόμα τους πάντες καθώς ο κίνδυνος να ζήσει η ευρύτερη περιοχή άλλη μια θερινή περίοδο με την… συντροφιά τους, ακούγεται ως εφιάλτης. 

Το θέμα που απασχολεί διαρκώς ημερίδες και συσκέψεις φαίνεται πως έχει απασχολήσει και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία δείχνει να προκρίνει τη λύση της τοποθέτησης προστατευτικών διχτυών σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της που είχαν πνιγεί πέρυσι από τις τσούχτρες όπως για παράδειγμα το Λουτράκι.

Όπως αναφέρει το loutrakiblog.gr τον σχετικό φάκελο με τα στοιχεία για το πρόβλημα με τις μέδουσες στον Κορινθιακό και κυρίως τα θέματα που δημιούργησε στο Λουτράκι, κατέθεσε στην Περιφέρεια το Λιμενικό Ταμείο και ο οικείος Δήμος. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου προώθησε πριν από δύο εβδομάδες το αίτημα στο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έγκρισης, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενός εκατομμυρίου ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση των προστατευτικών αυτών διχτύων.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου με τις πληροφορίες από το Λουτράκι να επισημαίνουν ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες το αίτημα να γίνει αποδεχτό και να εκταμιευτεί το σχετικό κονδύλι. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι με το που λάβει την απάντηση να προκηρύξει αμέσως Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό για να ανακηρύξει τον ανάδοχο του έργου.

Οι διαδικασίες έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω του μεγέθους του προβλήματος. Σε τέσσερις περιοχές του Δήμου – Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων θα τοποθετηθούν τα δίχτυα σύμφωνα με το σχεδιασμό, τε το βάρος να πέφτει όπως είναι φυσικό στην κεντρική παραλία του Λουτρακίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter