Κοτσακάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβάλει, ως καταλύτης, στη διαμόρφωση του πανευρωπαϊκού προοδευτικού μετώπου

Κοτσακάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβάλει, ως καταλύτης, στη διαμόρφωση του πανευρωπαϊκού προοδευτικού μετώπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβάλει, ως καταλύτης, στη διαμόρφωση του πανευρωπαϊκού προοδευτικού μετώπου: αυτό υπογραμμίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Κοτσακάς, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην ψηφοφορία για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, μιλά για συμμαχίες κοινωνικού και όχι πολιτικού χαρακτήρα, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι στη χώρα μας υπάρχει «κοινωνική πλειοψηφία με προοδευτικά, αριστερά, χαρακτηριστικά». Κάνει τη δική του ιστορική αναδρομή για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, από την ίδρυση του ως τα μέσα της δεκαετίας του ’90, τότε που το ΠΑΣΟΚ «έπαψε να είναι ΠΑΣΟΚ», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ»

Ο Αντ. Κοτσακάς, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζει ως καθοριστικό γεγονός, την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να βάλουν ζήτημα -για πρώτη φορά από την παραδοσιακή Αριστερά- ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών. 

Αναφερόμενος, συγχρόνως, στην οικονομική κρίση και τη ριζοσπαστικοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, επιχειρηματολογεί γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε καλές υπηρεσίες στη δημοκρατία στην Ελλάδα».

Στο θέμα των ημερών, την παραίτηση Κοτζιά, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη λύπη του για το γεγονός και λέει για τον τέως υπουργό Εξωτερικών ότι συνέβαλε ουσιαστικά στο να αναβαθμιστεί ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας.

Για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο επισημαίνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε με την ψήφο του να κυβερνηθεί από κυβέρνηση συνεργασίας, εκτιμά όμως ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, «η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε πέσει σε έξι μήνες», με μεγάλες συνέπειες για τη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter