Κοτζιάς: Η σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία για αναστοχασμό

Κοτζιάς: Η σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία για αναστοχασμό

«Η σημερινή ημέρα δεν θα πρέπει να αποτελεί απλώς έναυσμα για εορτασμούς, αλλά και ευκαιρία για αναστοχασμό και συνολική αξιολόγηση της πορείας ολοκλήρωσης της ΕΕ» καθώς «οι νέες προκλήσεις της εποχής καθιστούν απαραίτητο τον εντοπισμό και τη θεραπεία των εγγενών αδυναμιών και ελλείψεων του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως, μεταξύ άλλων, το έλλειμμα λογοδοσίας και δημοκρατικής νομιμοποίησης» τονίζει, σε μήνυμά του, για την Ημέρα της Ευρώπης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει ότι «η επέτειος της 9ης Μαΐου συμβολίζει την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου και πιο επιτυχημένου μοντέλου ειρήνης και συνεργασίας στην παγκόσμια ιστορία: Τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η οποία συνετέλεσε στην εδραίωση της ειρήνης και της συνεργασίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πυλώνων του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού».

Ο υπουργός Εξωτερικών προτάσσει, επίσης, τη σημασία της εντατικοποίησης των προσπαθειών «για την αποφυγή εδραίωσης ενός συστήματος δύο ταχυτήτων, την έμπρακτη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των αξιών της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, την ανάληψη πρωτοβουλιών για ανάπτυξη και για απασχόληση των Ευρωπαίων πολιτών, κυρίως των νέων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων για προστασία της ασφάλειας και της ευμάρειας των πολιτών της».

«Από τη διαδικασία αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βγει ακόμη πιο δυνατή, πιο δημοκρατική, πιο ολοκληρωμένη, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για τους πολίτες της» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Κοτζιάς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter