Κοτζιάς: Χωρίς την ελληνική ψυχραιμία κανείς δεν ξέρει που θα οδηγούσε ο εμβολισμός του «Γαύδος»

Κοτζιάς: Χωρίς την ελληνική ψυχραιμία κανείς δεν ξέρει που θα οδηγούσε ο εμβολισμός του «Γαύδος»

“Σε μία-δύο περιπτώσεις έφτασαν οι Τούρκοι πιο κοντά (στην κόκκινη γραμμή). Δεν την παραβιάσανε. Όπως π.χ. η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους.

Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε” απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς αν έχει παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή ή ήρθαν πιο κοντά οι Τούρκοι σε αυτήν, σε σχέση με το παρελθόν.

Η ερώτηση τέθηκε από τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, στο πλαίσιο συνέντευξης που θα μεταδοθεί αύριο στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ.

Ο εμβολισμός του ελληνικού πλοίου Γαύδος από τουρκικό σκάφος προ μηνών αλλά και η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν τα δύο αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν σήμερα το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Ν. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και αν έπεσαν οι δικοί μας σε παγίδα εκεί απάντησε:

“Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που έμπαιναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter