Κουίκ: “Το 2019 η ΝΔ θα ψάχνει τον νέο αρχηγό της”

Κουίκ: “Το 2019 η ΝΔ θα ψάχνει τον νέο αρχηγό της”

Πρωθυπουργό Τσίπρα, ΑΝΕΛ στη Βουλή και Νέα Δημοκρατία σε κρίση, προβλέπει για τις επόμενες εκλογές ο υφυπουργός Εξωτερικών

“Τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια” αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφ. “Κυριακάτικη Kontra News”, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ερωτηθείς για τον Γ. Βαρουφάκη είπε ότι “σε κανένα υπουργικό συμβούλιο από τα οποία ήμουν παρών, δεν άκουσα τον Γ. Βαρουφάκη να μιλάει για διπλά νομίσματα ή για άλλα παρόμοια. Τον είχα ακούσει, όμως, μετά από ερώτηση που του έγινε από αρκετούς υπουργούς, τη νύχτα που αποφασίστηκαν τα capital controls, να διαβεβαιώνει ως αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, ότι θα φροντίσει να μην επικρατήσει το αρχικό σχέδιο για τις συντάξεις και ότι ειδικά οι συνταξιούχοι, θα μπορούσαν να παίρνουν ολόκληρη και μαζεμένη τη μηνιαία σύνταξή τους και όχι σε δόσεις με βάση τα όρια εκταμίευσης που είχαν αποφασιστεί. Αυτό που υποσχέθηκε τότε, δεν το έπραξε. Με αποτέλεσμα, την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και το ψυχολογικό συναίσθημα της ανασφάλειας που τους δημιουργήθηκε”.

Ερωτηθείς αν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι μεταρρύθμιση, αφού επισήμανε ότι είναι στην απόλυτη ευχέρεια των Πρυτανικών Αρχών να ζητήσουν, σε περίπτωση δικής τους αδυναμίας, τη συνδρομή των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας για την πάταξη ποινικών πράξεων που ενδεχομένως διαπράττονται εντός των ΑΕΙ, πρόσθεσε ότι με την επαναφορά του ασύλου πρέπει η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποδείξει ότι ορθώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης που της προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία για την προστασία και αυτοδιαχείριση των χώρων της.

Ως προς τη στάση του Δ. Καμμένου στην Βουλή, ο κ. Κουίκ είπε ότι “μια προσωπική άποψη για ένα συγκεκριμένο θέμα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και αλλαγή της συμμαχίας (των Ανεξάρτητων Ελλήνων) με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ στο θέμα των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία, ο κ. Κουίκ, την ενέταξε στο πλαίσιο μιας “αντιπολιτευτικής απελπισίας”, ως προς το θέμα των “αρίστων”, διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα ενός “απλού ανθρώπου”, λέγοντας “δηλαδή ένας αριστούχος Πάγκαλος θα μπορούσε να κρατά την ελληνική σημαία, όταν την αποκαλεί πανί, για να την πάρει ο αέρας μπας και ενοχληθούν οι απέναντι;”, ενώ ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης σημαιοφόρου μέσω της επιλογής του από τα ίδια τα παιδιά της Έκτης Δημοτικού.

Τέλος, ο κ. Κουίκ είπε ότι “οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου θα είναι στη Βουλή και η ΝΔ θα ψάχνει τον επόμενο αρχηγό της”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter