Κούνεβα: Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις σε συνδικαλιστές

Κούνεβα: Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις σε συνδικαλιστές

“Εγώ μαθαίνω να ζω με τα προβλήματα που έχω αλλά κανένας δε θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων , η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την ολοκλήρωση σήμερα της συζήτησης στο Β1 εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της απόφασης με την οποία απαλλάχτηκε η εργολαβική εταιρεία στην οποία εργαζόταν, για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το 2008.

Το Μονομελές Εφετείο Πειραιά, στο οποίο είχε εκδικαστεί η υπόθεση είχε καταλήξει ότι δεν προέκυπτε σύνδεσή της εταιρείας με την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Στη σημερινή συζήτηση, την κυρία Κούνεβα εκπροσώπησαν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο καθηγητής εργατικού Δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου , Θεσσαλονίκης, Αρης Καζάκος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρέμβαση υπέρ της αναίρεσης που έχει ασκηθεί κατά της επίμαχης απόφασης του εφετείου έκανε η ΓΣΕΕ.

Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε εγκληματική την απόφαση σε βάρος της ευρωβουλευτού και επισήμανε οτι υπάρχει αίτημα για απονομή της Δικαιοσύνης.

«Η εργοδότρια εταιρεία όφειλε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Αντίθετα,η εργοδότρια με τη συμπεριφορά της και τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε, οδήγησε στην επίθεση» τόνισε ο γνωστός δικηγόρος.

Επισήμανε ότι η κυρία Κούνεβα εργαζόταν κάτω από σκληρές συνθήκες και η εργοδότρια εταιρεία είχε συνεχείς παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Ως ενδεικτικές για τις συνθήκες εργασίας και την παραβατικότητα της εργοδότριας επικαλέστηκε δύο εκθεσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ .

«Το πυρακτωμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιον να προβεί στο αρνητικό αυτό περιστατικό» τόνισε, επίσης, ο κ.Ρουπακιώτης και προσέθεσε οτι είχε δημιουργηθεί αρνητικο κλίμα και εχθρότητα απο την πλευρά της εταιρείας, ενώ,δεν έλαβε κανένα προστατευτικό μέτρο όπως ειχε υποχρέωση αλλα οργνωσε και μεθόδευσε τη δημιουργία πυρακτωμένου κλίματος.

Από την πλευρά του ο Άρης Καζάκος τόνισε ότι το έγκλημα οφείλεται στη συνδικαλιστική δράση της Κούνεβα και το κλίμα εχθρότητας που είχε δημιουργήσει η εργοδότρια εταιρία, η οποία ακολούθησε τακτική πολέμου με σκοπό να την οδηγήσει σε παραίτηση.

«Η εργοδότρια γνώριζε τις τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν η Κούνεβα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τις είχε δημοσιοποιήσει με συνέντευξη της σε ημερησια εφημερίδα των Αθηνών.

Η εταιρεία είχε υποχρέωση πρόνοιας για να αποφευχθεί η μαφιόζικη, για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση σε βάρος της.

«Αν εργαζοταν ημέρα και κοντά στο σπίτι της, όπως είχε κατ´ επανάληψη ζητήσει το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου 2008 δε θα δεχόταν τη μοιραία επίθεση. Η εταιρία δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των κινδύνων και των απειλών που δεχόταν αντίθετα ήθελε να την εκφοβίσει και να την οδηγήσει σε παραίτηση » τόνισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αιτούσης.

Η δικηγόρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει τεράστια σημασία για τον συνδικαλιστικό χώρο και μάλιστα σε μια πολύ περίεργη εποχή που ζει η χώρα μας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δήλωσε για το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες της δολοφονικής σε βάρος της επίθεσης : « Αυτό και για εμένα και για όλους τους πολίτες είναι κάτι που δεν επιθυμούμε. Εγώ μαθαίνω να ζω με τα προβλήματα που έχω αλλά κανένας δε θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter