Κουντουρά: Το «φράγμα» των 30 εκατομμυρίων τουριστών ξεπερνά φέτος η Ελλάδα

Κουντουρά: Το «φράγμα» των 30 εκατομμυρίων τουριστών ξεπερνά φέτος η Ελλάδα

Το 2017, αν όλα πάνε καλά θα έχουμε πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων. 

Ήδη όπως είπε τα στοιχεία του πενταμήνου δείχνουν αύξηση σε αφίξεις, έσοδα, διανυκτερεύσεις και πληρότητες, καθώς και άνοδο 15-70% στις προκρατήσεις, ύστερα από διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων το 2015 (26 εκατ.) και το 2016 (28 εκατ.)

Η υπουργός σημείωσε ότι η αύξηση των επιδόσεων συνοδεύεται και από αύξηση των επενδύσεων στον τομέα καθώς το 2016 κατατέθηκαν φάκελοι για 142 τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία (αναβάθμιση υφιστάμενων και δημιουργία νέων) ενώ στον αναπτυξιακό πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις αφορούν ξενοδοχεία.

Σε θεσμικό επίπεδο η κα Κουντουρά ανήγγειλε νομοσχέδιο που θα αφορά την αδειοδότηση και τις προδιαγραφές λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Τόνισε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας ηλικίας έως και 100 ετών, διευκολύνοντας τόσο τους επενδυτές όσο και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter