Κουρεύουν στο σκοτάδι κόκκινα δάνεια 9 δισ. ευρώ, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το ΗΟΤDOC HISTORY, το Docville και το βιβλίο «Τα Σεπτεμβριανά»

Κουρεύουν στο σκοτάδι κόκκινα δάνεια 9 δισ. ευρώ, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το ΗΟΤDOC HISTORY, το Docville και το βιβλίο «Τα Σεπτεμβριανά»

Με τη βούλα του Γιάννη Στουρνάρα κουρεύουν στο σκοτάδι κόκκινα δάνεια 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία PQH με μέτοχο τον Ορέστη Τσακαλώτο και κεφάλαιο, μόλις, 24.000 εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ρυθμίζοντας ποιοι και πόσο θα πληρώσουν.

Αποκάλυψη. Πόρισμα – κόλαφος για τους δυο γιατρούς που έστησαν τις πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις για τον Άρη Φλώρο.

– «Δεν θα σας περάσει, Θα ζήσουμε, ρε πούστη. Περήφανα!». Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Ζακ Κωστόπουλο/ Zackie Oh.

Τρία κείμενα του Ζακ Κωστόπουλου από τη στήλη του “Proudville” στο Documento.

Η συγκλονιστική κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα που προσπάθησε να σταματήσει το λιντσάρισμα.

-Ι.Σ.Καριώτης: Ο άγνωστος μπάτσος που καθοδηγείται από την αρχή ότι ο ίδιος είναι νόμος, αστυνόμος, δικαστής και δήμιος.

Όλγα Γεροβασίλη: «Η ασύμμετρη αστυνομική βία και η αυτοδικία δεν είναι αποδεκτές»

Προϋπολογισμός. Ντρίμπλα για τη μη περικοπή των συντάξεων. Στις 15 Οκτωβρίου το προσχέδιο στη Βουλή.

Νέα Δημοκρατία: Στην αγκαλιά του Μητσοτάκη τα ορφανά του εκσυγχρονισμού.

-Στον εισαγγελέα 32 δήμαρχοι που δεν υπέβαλαν πόθεν έσχες.

FOLLI FOLLIE: Πώς έστησε την απάτη του αιώνα η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Τραμπ: Πρόεδρος για γέλια, πολιτική για κλάματα.

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Αλαφούζος δεν παραδίδει τα κλειδιά εάν ο Ταϊλανδός δεν έχει αποδεχθεί όλους τους όρους.

Το ΗΟΤ DOC HISTORY

Γιατί το ΕΑΜ αναδείχθηκε ηγέτης της Αντίστασης, στο HOTDOC HISTORY, την Κυριακή με το Documento

Στα 77 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ (27 Σεπτεμβρίου 1941) προσφέρουμε στους αναγνώστες ένα τεύχος αφιερωμένο στην ανεπανάληπτη, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αντιστασιακή εποποιία του ελληνικού λαού.

Ανιχνεύουμε τους τρόπους που μια οργάνωση που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του – ρημαγμένου από τη δικτατορία Μεταξά – ΚΚΕ απόκτησε τόσο ορμητικά την εμβέλεια και έκταση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Περιγράφουμε την ευρύτητα πνεύματος που επέδειξε η ηγεσία του ΚΚΕ προκειμένου να προσελκύσει «του αστούς πολιτικούς συμμάχους» και τα εχέγγυα που τους παρείχε. Το αυξημένο «ειδικό βάρος» που αποδόθηκε στα μικρά κόμματα.

Η ευρύτητα αυτή υπήρξε η δύναμη αλλά και η αδυναμία της ΕΑΜικής συμμαχίας, λένε πολλοί. Όμως ο κεντρικός στόχος επιτεύχθηκε. Ο αγώνας που άρχιζε από την καθημερινή πάλη για να μην πεθάνει κανένας από την πείνα, κλιμακώθηκε στην ένοπλη πάλη. Και απέδωσε την Ελεύθερη Ελλάδα «που ξεκινούσε από τη Φλώρινα και έφτανε στα όρια της Αθήνας. Εκεί μπορούσες να ταξιδέψεις μόνο αν είχες χαρτιά από το ΕΑΜ», όπως έγραφε ένας Βρετανός σύνδεσμος το 1943.

Ζωγραφίζουμε τα πορτρέτα των τεσσάρων ιδρυτών του που μαζεύτηκαν στο σπιτάκι της οδού Μαυρομιχάλη (Ιπποκράτους κατ΄ άλλους). Ακολουθούμε τις διαδρομές της ζωής τους. Ο ένας από την ΚΟΥΤΒ στην ανανεωτική κομμουνιστική Αριστερά. Ο άλλος από τον μετριοπαθή σοσιαλισμό στην αγχόνη, στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας. Ο τρίτος που από «το βουνό» κατέληξε στα ανάκτορα της Αποστασίας. Κι ο τέταρτος που – άπαγε της βλασφημίας – κατάντησε υπουργός της χούντας.

Αναδιφούμε στη συγκλονιστική μπροσούρα του Δημ. Γληνού «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» και αναλύουμε σημαίνοντα και σημαινόμενα.

Το ΕΑΜ, με συνεπή ενωτική πολιτική στο πλαίσιο του συμμαχικού αντιφασιστικού αγώνα, με επώδυνους συμβιβασμούς απέδειξε ότι ήθελε να συνεργαστεί με τα «αστικά κόμματα» ώστε να γίνει εφικτή η εκδίωξη του κατακτητή. Η λαοκρατία μπορούσε λίγο να περιμένει.

Και είναι ακριβώς αυτό το σημείο της απώλειας ενός πραγματικού ή φαντασιακού επαναστατικού μομέντουμ…

To Docville

Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Ζακ Κωστόπουλο. Τρία κείμενα του από τη στήλη του «Proudville» στο Documento.

Ο Ψαραντώνης και η Νίκη Ξυλούρη μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή τη «Θυσία του Αβραάμ» του Βιτσένζου Κορνάρου που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Ανίς Τσαγκαντί, ο 27χρονος σκηνοθέτης του θρίλερ του «Searching», μιλάει αποκλειστικά στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για το μέλλον του σινεμά με την πρωτοποριακή αφήγηση που χρησιμοποιεί στην ταινία του.

Η Μαρία Κίτσου σε συνέντευξη της στην Αφροδίτη Ερμίδη μιλάει για ένα ρόλο που παραμένει επίκαιρος εδώ και 187 χρόνια, αυτός της «Ραλούς» στην παράσταση «Θα ονειρεύεσαι πάλι μια καινούρια φορεσιά».

Ο διευθυντής της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων Χρήστος Δερμεντζόπουλος μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη για τον διάλογο που αναπτύσσουν η πολιτιστική παράδοση με τη σύγχρονη τέχνη.

Δευτέρες αφιερωμένες στον Μάνο Ελευθερίου. Ο φετινός Οκτώβριος στη Θεσσαλονίκη θα έχει μια δυνατή νότα από τον μεγάλο δημιουργό. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

H ιστορία του Τσαγκαράδικου του κυρ Παναγιώτη στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια στη Καλλιδρομίου, μέσω της αφήγησης του Ιώβ Αλεξόπουλου που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Τα Σεπτεμβριανά – Ένα συγκλονιστικό βιβλίο

Ο ξεριζωμός των Ελλήνων από την Πόλη

Οι καταστροφές, οι βιαιοπραγίες

Ποιος όπλισε τα πλήθη

Ο ρόλος των Άγγλων

Η Κόκκινη Προβιά και οι ελληνοτουρκικές διενέξεις

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν το πογκρόμ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter