Κουρουμπλής: Μείωση των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία θέλει η Νέα Δημοκρατία

Κουρουμπλής: Μείωση των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία θέλει η Νέα Δημοκρατία

Στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και την προσέλκυση επενδύσεων στοχεύει η κυβέρνηση δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας.

Να καταθέσει τις προτάσεις της για το πώς θα «μπουν» περισσότερα πλοία κάτω από την ελληνική σημαία κάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στον βουλευτή και τομεάρχη ναυτιλίας της Ν.Δ Ι.Πλακιωτάκη. Μάλιστα όταν ο τελευταίο ζήτησε να υπάρξουν κίνητρα ο Π. Κουρουμπλής έθεσε το ερώτημα του αν η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να επαναληφθεί η πολιτική μείωσης των ελληνικών πληρωμάτων.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της επιλογής σημαιών ευκαιρίας από εφοπλιστές, ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «οι πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα απέτυχαν να αναχαιτίσουν το φαινόμενο» τονίζοντας ότι υπάρχουν 4.500 πλοία ελληνικής ιδιοκτησίας. Προκάλεσε όμως την Ν.Δ λέγοντας: «Τι προτείνει; Να μειώσουμε την σύνθεση των Ελλήνων στα πλοία;» προσθέτοντας μάλιστα πως «οι ελληνικές εργασιακές συμβάσεις έχουν άλλο χαρακτήρα, διαφορετικό από αυτό που θέλουν να επιβάλλουν».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και γι αυτό «ζητούμε από την COSCO να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της». Ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά μία δεξαμενή επισκευής 80 τόνων και στην συνέχεια επιδιώκεται «να βρεθεί χώρος για την δεξαμενή 300.000 τόνων». Αυτό επισήμανε θα συνδυαστεί και με την ανάπτυξη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά – Ελευσίνας – Νεωρίου προσθέτοντας μάλιστα ότι «δυστυχώς υπάρχουν και παράγοντες στην Ελλάδα που δεν το θέλουν αυτό» λιμενική βιομηχανία «δεν είχε η χώρα καταγεγραμμένα τα λιμάνια και τα αραξοβόλια». Τέλος σημείωσε ότι από το υπουργείο Ναυτιλίας επιδιώκεται «να εκδοθεί ομόλογο από Έλληνες εφοπλιστές για να φέρουμε τους εφοπλιστές στο ελληνικό χρηματιστήριο».

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής Ι.Πλακιωτάκης μίλησε για «έλλειψη στρατηγικής» από την πλευρά της κυβέρνησης και γενικόλογες διακηρύξεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter