Κουρουμπλής: Μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση αθωωτικών αποφάσεων λαθρεμπορίας σε βάθος 10ετίας

Κουρουμπλής: Μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση αθωωτικών αποφάσεων λαθρεμπορίας σε βάθος 10ετίας

Την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας με σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος δεκαετίας αθωωτικές αποφάσεις που σχετίζονταν με λαθρεμπορία καυσίμων. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προανήγγειλε πως η μηνυτήρια αναφορά θα σταλεί σε όλα τα κόμματα για συνυπογραφή. «Ελπίζω να την συνυπογράψετε όλοι» είπε με νόημα.

«Ετοίμασα μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αρείου Πάγου και ζητώ να επανεξεσταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις λαθρεμπορίου σε βάθος δεκαετίας» τόνισε κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και διευκρίνισε πως «για να μην υπάρχει παραγραφή, ζητώ να συνδεθούν με ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

«Ελπίζω να την συνυπογράψετε όλοι γιατί θα είναι μεγάλη τομή» σχολίασε, κάνοντας επίκληση στο ήθος του πολιτικού κόσμου, μία έννοια στην οποία εκείνος πιστεύει.

Τα κυριότερα σημεία της δευτερολογίας του υπουργού

Ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας στις προκλήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, υποστήριξε πως από το 2009 το πλοίο του EMSA ήταν διαθέσιμο, αλλά «δεν το χρησιμοποιήσατε ποτέ και έρχεστε εδώ με ύφος εισαγγελέα». Κατά τον υπουργό, το πλοίο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ασφάλειας και Περιβάλλοντος την ημέρα του ναυαγίου «μάζευε τα πετρέλαια του “Πάτμος” και ήταν σε σύμβαση», γι’ αυτό -σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού- κλήθηκαν τα ανάλογα πλοία της Μάλτας, της Κύπρου και αυτό στη Βουλγαρία.

«Κύριε Τραγάκη» είπε προς τον βουλευτή της ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση του EMSA, «διαβάστε το και να βγείτε αύριο να πείτε ότι ο υπουργός είναι ψεύτης». Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης αδιάβαστους του βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας: «Και κάτι που δεν ξέρετε -γιατί σας λέω είστε αδιάβαστοι- θα πρέπει να έχουν εξαντληθεί οι εθνικές δυνατότητες για να δοθεί σήμα για να έρθει το πλοίο της EMSA». «Αυτή είναι η αλήθεια» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως τα υπόλοιπα είναι γκεμπελίστικα από εκείνους που λατρεύουν τον Γκέμπελς.

«Εγώ, δεν είμαι γιος πρωθυπουργού αλλά γιος ενός αγρότη που έφτασα εδώ μέσα από κοινωνικούς αγώνες», ήταν η απάντηση του υπουργού στις κατηγορίες της Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας πως εκείνον δεν τον έχουν υιοθετήσει τα συμφέροντα. Απευθυνόμενος προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, είπε πως «αδικείς τον εαυτό σου Ανδρέα, δεν είπα ότι είναι κλεισμένο το πετρέλαιο, είπα ότι η στεγανοποίηση είχε φτάσει στο 95%».

Σχετικά με τους ειδικούς από το Ρότερνταμ που ήρθαν μετά από πρόταση του Γιώργου Καμίνη από το λιμάνι του Ρότερνταμ και οι οποίοι εξέφρασαν αισιόδοξες απόψεις για την απορύπανση του Σαρωνικού, ο κ. Κουρουμπλής διερωτήθηκε: Μάθατε τι λένε; Ή ο Καμίνης είναι Συριζαίος;». Αλλάζει -κατά τον υπουργό- μέρα με τη μέρα η εικόνα και «θα φτάσει μετά από 30 μέρες η ώρα για να κάνουμε μετρήσεις» επισήμανε.

Επίθεση στον Άδωνη Γεωργιάδη

Δριμεία ήταν η κριτική του υπουργού Ναυτιλίας κατά του Άδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με την υπουργική απόφαση που είχε υπογράψει ως υπουργός Ναυτιλίας, καταργώντας το μονοπώλιο του νηογνώμονα. «Κατάργησε τη σοφή πρωτοβουλία του Γιάννη Διαμαντίδη και σήμερα ακόμα μπορεί με μια απλή αίτηση να πάρει κάποιος άδεια νηογνώμονα» ανέφερε.

Έπειτα, έστρεψε τα πυρά του και προς τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, χαρακτηρίζοντάς τον «Άγιο»! Ο λόγος ήταν η πρωτοβουλία του όσο ήταν υπουργός Ναυτιλίας για αγορά 6 σκαφών από «φαλιρισμένο ναυπηγείο της Κροατίας» και όχι από τα ελληνικά ναυπηγεία. «Ό,τι παραγγελία θα γίνει (από την τρέχουσα ηγεσία του υπουργείου) απευθύνεται στην Ελλάδα, για να μην σας πω πως αξιοποιούσατε τις επιδοτήσεις στο Αιγαίο» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter