Κουτσούκος: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα – Δεν ψηφίζουμε μέτρα που εγκλωβίζουν τη χώρα

Κουτσούκος: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα – Δεν ψηφίζουμε μέτρα που εγκλωβίζουν τη χώρα

Για τυχοδιωκτισμούς και τεχνάσματα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει στη χώρα ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα που εγκλωβίζουν τη χώρα, και τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να τα ψηφίσει.

«Το νέο πακέτο μέτρων με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις που περιέχει, αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο, το 4ο μνημόνιο, όπως και να το «βαφτίσει» η kυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκος στην Επιτροπή Οικονομικών.

«Η Κυβέρνηση έδωσε τα πάντα και προκαταβολικά, για να επιστρέψει η Τρόικα, αφορολόγητο και περικοπή συντάξεων, σε αντίθεση με όσα έλεγε μέχρι πρόσφατα. Δέσμευσε τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% και μετά το 2018, δηλαδή σε παρατεταμένη λιτότητα», τόνισε ο κ. Κουτσούκος, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Το τέλος της λιτότητας είναι το νέο μεγάλο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, προκύπτει από νέες περικοπές, που θα γίνουν και αντίμετρα που τελούν υπό τις προϋποθέσεις των πρωτογενών πλεονασμάτων και των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που αμφισβητούνται σε μακροχρόνια βάση. Το κόστος των νέων μέτρων θα επιβαρύνει και πάλι την μεσαία τάξη μέσω της υπερφορολόγησης και της νέας περικοπής συντάξεων, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα λεγόμενα αντισταθμιστικά, εάν και εφόσον υλοποιηθούν, θα αντισταθμίσουν αυτές τις απώλειες», υποστήριξε ο κ. Κουτσούκος και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, η διαπραγματευτική ταχτική του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ζητήματα που ως ΠΑΣΟΚ είχαμε αποτρέψει όπως οι ομαδικές απολύσεις και το «lock-out».

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσακαλώτου περί απουσίας ξεκάθαρων θέσεων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουτσούκος αντέτεινε ότι ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να συνεχίσει το γνωστό «κρυφτούλι» του για να κρύψει την φανερή του αμηχανία για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν.

«Γνωρίζει, τόσο τις καθαρές μας θέσεις όσο και τη συμβολή μας στη διαμόρφωση των απόψεων των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την υποστήριξη της χώρας, απέναντι στους ακραίους της Ε.Ε. που εκμεταλλεύονται τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Κουτσούκος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter