Κουτσούμπας: Η νέα συμφωνία είναι νέο μνημόνιο

Κουτσούμπας: Η νέα συμφωνία είναι νέο μνημόνιο

«Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με αυτά τα νέα μέτρα “καρμανιόλα”, με τη νέα συμφωνία, η οποία επί της ουσίας είναι ένα νέο μνημόνιο. Αντίθετα και με την ίδια τη συμφωνία ανοίγουν πάρα πολλά κανάλια, έτσι ώστε να νομοθετηθούν μετά το 2019, το 2020 και άλλα αντιλαϊκά μέτρα» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real.

Σημείωσε επίσης, ότι επιπλέον, τα πάντα εξαρτώνται και από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και από την πορεία της ευρωζώνης και της ΕΕ «που έτσι κι αλλιώς πάει απ’ το κακό στο χειρότερο».

Είπε ότι για να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος της πλειοψηφίας των εργαζομένων, απαιτείται συνολική ανατροπή και ριζικά διαφορετικές πολιτικές και στην οικονομία και στην κοινωνία, οι οποίες περιέχονται στην πολιτική πρόταση και στο πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Δεν απέκλεισε μια κάποια ανάπτυξη σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας, προσθέτοντας ότι αυτή «θα αφορά τα κέρδη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων, του μεγάλου κεφαλαίου και όχι βεβαίως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ο οποίος θα εξακολουθήσει να ματώνει και να πληρώνει όλα αυτά τα σπασμένα και της προηγούμενης κρίσης και της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης, εάν και όποτε έρθει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter