Κουτσούμπας: κανείς δεν κερδίζει από το success story του ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: κανείς δεν κερδίζει από το success story του ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γ.γ.του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση για την προώθηση των θέσεων της Κ.Ε ενόψει του 20ου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2017.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα προσπαθήσει να παίξει το χαρτί του δικού της success- story, true story όπως το ονομάζουν τώρα, αντίστοιχο με αυτό που προσπάθησαν να παρουσιάσουν πριν δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. 

Γι’ αυτό τα κυβερνητικά στελέχη αναμασούν ό,τι “έχουμε πλεονάσματα”, ό,τι “πετύχαμε ελάφρυνση του χρέους”, ό,τι “θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση”, ό,τι “θα γίνουν επενδύσεις, θα έρθει η ανάπτυξη της οικονομίας” και ό,τι “από αυτήν την ανάπτυξη θα ωφεληθεί και θα ανακουφιστεί ο λαός», είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας σε αυτή τη βάση έθεσε το ερώτημα «τι έχει να κερδίσει ο λαός από αυτό το ΣΥΡΙΖαίικο success story;», αναφέροντας ότι «εμείς λέμε ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Ούτε από την όποια ελάφρυνση του χρέους. 

Ούτε από την όποια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων -αν και αυτή η χαλάρωση με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και τη διατήρηση των πλεονασμάτων του 3,5% και μετά το 2018 παραπέμπεται στις καλένδες. Ούτε φυσικά από την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας».

Επίσης, σημείωσε πως με την απόφαση του Εurogroup θα έρθουν νέα μέτρα λιτότητας για το λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με αυτήν οι παρεμβάσεις για το χρέος, που φτάνουν στο σωτήριο έτος 2060, θα συνοδευτούν, όχι μόνο με απαρέγκλιτη τήρηση του τρέχοντος μνημονίου, αλλά και με νέα πέραν του 2018 δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα. Δηλαδή, με λιτότητα διαρκείας, ματωμένα πλεονάσματα και νέες ρυθμίσεις σε βάρος μισθωτών συνταξιούχων και αυταπασχολουμένων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter