Κουτσούμπας: Ξετσίπωτη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την σφαγή στη Γάζα

Κουτσούμπας: Ξετσίπωτη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την σφαγή στη Γάζα

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου που αφορούσε την αιματοχυσία στη Γάζα αλλά και τις γεωστρατηγικές επιλογές του κυβερνητικού επιτελείου.

«Ένα πραγματικά στυγερό έγκλημα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι μαζικές οι δολοφονίες των Παλαιστινίων που διαδήλωναν για να έχουν πατρίδα ελεύθερη, ενάντια στην προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να εγκαινιάσει τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως πρωτεύουσα του Ισραήλ» ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που εμπεριέχει δύο ευρωπαϊκές οδηγίες, τροποποιώντας τις διαδικασίες ασύλου.

Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας με ευθύνη των ισραηλινών δυνάμεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και ξετσιπωσιά. «Η υποκρισία στις κυβερνήσεις αυτής της χώρας περισσεύει και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας πως «από τη μια λέτε για τους άμαχους της Παλαιστίνης και από την άλλη αναπτύσσεται σχέσεις με αυτούς που τους ξεριζώνουν και τους δολοφονούν». «Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και όχι δυσανάλογη χρήση βίας» είπε διαβάζοντας απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ και διερωτήθηκε: «Αν αυτό δεν είναι υιοθέτηση των προσχημάτων του Ισραήλ, αν δεν είναι ξετσιπωσιά σε τελευταία ανάλυση να τους προτείνετε μία αναλογική βία, τότε τι είναι;». Επ’ αυτού, στηλίτευσε την κυβέρνηση για την ενίσχυση των στρατιωτικών συμφωνιών με το Ισραήλ, την στιγμή που -όπως είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ- η πλειοψηφία αρνείται να αναγνωρίσει επίσημα το Παλαιστηνιακό Κράτος.

Ο κ. Κουτσούμπας καυτηρίασε και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως μία ακόμα «ευρωπαϊκή σφραγίδα στον διπλό εγκλωβισμό» προσφύγων και μεταναστών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter