Κοζάνη: Αποζημίωση 150.000 ευρώ στη μητέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του από ροτβάιλερ (Video)

Κοζάνη: Αποζημίωση 150.000 ευρώ στη μητέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του από ροτβάιλερ (Video)

Ποσό άνω των 150.000 ευρώ, επιδίκασε, ως αποζημίωση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, από τους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ, στη μητέρα του μικρού Στάθη, που έχασε την ζωή του ανήμερα του Πάσχα το 2016.

Επίσης από την απόφαση αναγνωρίζεται ότι, στο συγκεκριμένο συμβάν, δεν είχε καμία ευθύνη η μητέρα. O δικηγόρος της μητέρας του άτυχου Στάθη, κ. Ζήσης Βρίκος, προέβη σε σχετικές δηλώσεις, με βάση την απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή 23/3.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Στάθης βρήκε τραγικό θάνατο όταν είχε επισκεφθεί οικογενειακώς το σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών, ο οποίος τα είχε κλεισμένα στην αυλή του.

Το δικατήριο είχε κρίνει, όταν υποβλήθηκε η αγωγή της μητέρας του Στάθη, ότι υπήρξαν παραλείψεις που αφορούν στα μέτρα ασφάλειας, φύλαξης και εκπαίδευσης των ζώων, όπως επίσης και ότι «δεν είχαν φροντίσει για τη διαμόρφωση κατάλληλου – ειδικού και ασφαλούς χώρου φύλαξης για τον συγκεκριμένο τύπο – ράτσα αλλά και για το συγκεκριμένο πλήθος – αριθμό σκυλιών ούτε και παρείχαν στα ζώα αυτά την απαιτούμενη κατάλληλη και πλήρη εκπαίδευση, προκειμένου εκείνα να εκπληρώνουν μεν το σκοπό για τον οποίο τα συντηρούσαν (ως φύλακες), ακίνδυνα όμως τόσο για τους ίδιους όσο και για τα λοιπά πρόσωπα που εισέρχονταν ή προσέγγιζαν το χώρο της κατοικίας τους».

Επεσήμαινε επίσης την αμέλεια των ιδιοκτητών και ότι «δεν ασκούσαν ούτε τον προσήκοντα έλεγχο και εποπτεία επί των ανωτέρω ζώων, έτσι ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να αντιληφθούν την έξοδο και απομάκρυνσή τους από το χώρο όπου φυλάσσονταν, να τα ακινητοποιήσουν και να τα περιορίσουν».

Από τα οκτώ σκυλιά, για τα τέσσερα διατάχθηκε
ευθανασία, ενώ τα υπόλοιπα υιοθετήθηκαν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter