«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο τεράστιος Αντρέα Πίρλο (Video)

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο τεράστιος Αντρέα Πίρλο (Video)

Την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο ανακοίνωσε επισήμως ο Αντρέα Πίρλο. Το ματς με τη Νέα Υόρκη ήταν το τελευταίο του διάσημου Ιταλού άσου, όχι μόνο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά γενικά στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο 38χρονος διεθνής με την Εθνική Ιταλίας (106 φορές) ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Μουντιάλ 2006 από τη «σκουάντρα ατζούρα» κι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας. 

Ο Πίρλο ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπρέσια, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στις Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Νέας Υόρκης το 2015. «Όχι μόνο η περιπέτειά μου στις ΗΠΑ έρχεται στο τέλος της, αλλά γενικότερα το ταξίδι μου ως παίκτης επίσης», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος μέσος.

Σε ανακοίνωση που πόσταρε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Πίρλο ευχαρίστησε ακόμη «κάθε ομάδα που είχα την τιμή να αγωνιστώ σε αυτή» και «κάθε συμπαίκτη που είχα την ευχαρίστηση να παίξω μαζί του».

Όπως βοήθησε την Ιταλία να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, ο Πίρλο κατάκτησε επίσης μεγάλες διακρίσεις στην 22χρονη καριέρα του. Ήταν μέλος της Μίλαν που πανηγύρισε δύο τίτλους στη Serie A, 2 Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων μεταξύ του 2003 και 2011, ενώ στη συνέχεια ήταν βασική και υπερπολύτιμη μονάδα στην «μηχανή» της Γιουβέντους, η οποία κατάκτησε 4 διαδοχικούς τίτλους μεταξύ του 2012 και 2015.

Η καριέρα του Πίρλο σε αριθμούς:

Αγώνες  Τίτλοι

872          2 Champions League

                6 Πρωταθλήματα

                2 Coppa Italia

                1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter