Κρέτσος: Απεριόριστο θράσος Κυριάκου-Φώφης για τις άδειες – Το ΕΣΡ θα κάνει το διαγωνισμό με βάση τον νόμο Παππά (Video)

Κρέτσος: Απεριόριστο θράσος Κυριάκου-Φώφης για τις άδειες – Το ΕΣΡ θα κάνει το διαγωνισμό με βάση τον νόμο Παππά (Video)

“Όσοι μιλούσαν για απεριόριστο αριθμό τηλεοπτικών αδειών, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γενήματα μάλλον είχαν απεριόριστο θράσος” δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Ο κ. Κρέτσος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 είπε ότι μιλούσαμε για 6 με 7 άδειες και ότι δεν μπορούσαμε να μοιράζουμε άδειες με την οκά. 

«Εντός της ημέρας θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, στη συνέχεια θα στείλουμε αίτημα στο ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν με βάση το νόμο Παππά», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Γιάννη Κορωναίο και τη Φώφη Γιωτάκη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέλος Ιουλίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοφώνων . Τόνισε ότι θα είναι ένας ανοικτός ο διαγωνισμός, όπου όλοι θα συμμετάσχουν επί ίσοις όροις, με τα ίδια κριτήρια, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα μοριοδότησης. Χαρακτήρισε νομικό σουρεαλισμό, καθώς «έχουμε περισσότερα ραδιόφωνα από όσα αντέχει το φάσμα».

Θα πάμε πολύ σύντομα σε διαγωνισμό, που δεν θα κριθεί άκυρος, εξήγησε ο κ. Κρέτσος ο οποίος όμως επισήμανε ότι φυσικά υπάρχει πιθανότητα να προσφύγουν και πάλι στα δικαστήρια οι καναλάρχες καθώς «είτε δεν θέλουν να πληρώσουν, είτε θέλουν να πληρώσουν ένα τίμημα που να τους βολεύει» εξήγησε ο κ. Κρέτσος. Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι η διαδικασία έχει ήδη καθυστερήσει – και αυτό είναι ένα πλήγμα για την έννομη τάξη – εντούτοις ο διαγωνισμός μπορεί να ξεκινήσει και μέσα στο καλοκαίρι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter