Kρέτσος: Θετικά μηνύματα από Σεούλ για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

Kρέτσος: Θετικά μηνύματα από Σεούλ για οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα

Στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, βρέθηκε χθες και σήμερα, 22 και 23 Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με στόχο να προωθήσει τον νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σεούλ ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε τα γραφεία σημαντικών παγκοσμίως εταιρειών παραγωγής κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου, όπως η KBS (Korea Broadcasting System) και ο όμιλος της CJ Entertainment & Media. Όπως σημειώνει η ΓΓΕΕ, στις επιμέρους συναντήσεις στο Media City της Σεούλ όχι μόνο επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, χάρη στην παροχή των νέων οικονομικών κινήτρων, αλλά και αποφασίστηκε η επίσκεψη ειδικού κλιμακίου και location scouters από Κορεατικής πλευράς τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά σε επιλεγμένα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας το νέο θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια της 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ν. Κορέας της οποίας ηγήθηκε από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter