Κρήτη: Αγώνας ώστε να μην αποκλειστούν τα Ανώγεια – Απεγκλωβίστηκαν οι κτηνοτρόφοι

Κρήτη: Αγώνας ώστε να μην αποκλειστούν τα Ανώγεια – Απεγκλωβίστηκαν οι κτηνοτρόφοι

Καλά στην υγεία τους και χωρίς προβλήματα στους στάβλους είναι οι κτηνοτρόφοι που είχαν αποκλειστεί λόγο του χιονιά στον ορεινό Ψηλορείτη, καθώς έπειτα από πολύωρες προσπάθειες η δημοτική αρχή Ανωγείων κατάφερε να φθάσει σε αυτούς.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος «καταφέραμε και προσεγγίσαμε όλους του κτηνοτρόφους που ζουν στα ποιμνιοστάσια τους. Όλοι τους έχουν πλέον πρόσβαση από και προς το χωριό, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ και τα αιγοπρόβατα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τροφές και νερό».

Το ύψος του χιονιού στα Ανώγεια και τα πρώτα ορεινά του Ψηλορείτη ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία και το ένα μέτρο, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στην εθνική οδό παραμένουν συνεχώς ανοιχτοί, χάρη στις παρεμβάσεις των ειδικών συνεργείων.

Η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ.Σμπώκος, αναμένεται περαιτέρω αύξηση, καθώς η περιοχή αυτή την περίοδο θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος προορισμός με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανήμερα τα Φώτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ανωγείων βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter