Κρήτη: Εγκέφαλος διακίνησης ναρκωτικών μέσα από τις φυλακές

Κρήτη:  Εγκέφαλος διακίνησης ναρκωτικών μέσα από τις φυλακές

Κρατούμενος σε φυλακή της Κρήτης θεωρείται από την αστυνομία εγκέφαλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, τρεις φυλακισμένοι από την Αλβανία,, ένας από τους οποίους στις δικαστικές φυλακές των Χανίων, ήταν οι “αρχηγοί”.

Η ομάδα, που φυσικά είχε συνεργάτες έξω από τις φυλακές, συντόνιζε τη μεταφορά στην Ελλάδα και τη διακίνηση ηρωίνης στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανέφερε:

“Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε εγκληματικό κύκλωμα εγκλείστων σε φυλακές της Χώρας, που οργάνωναν και συντόνιζαν την μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ο ένας έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων, ο δεύτερος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και ο τρίτος στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, διακριβώθηκαν οι ειδικότεροι ρόλοι των παραπάνω δραστών στη διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, ενώ εντοπίστηκε στην περιοχή του Νέου Κόσμου, αυτοκίνητο το οποίο, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αποκρύψει ποσότητα ηρωίνης, για να την παραλάβει άλλο μέλος του κυκλώματος.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα στο ανωτέρω όχημα 6.405 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία λόγω της επιτυχούς εξιχνίασης της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, δεν κατάφερε να παραλάβει και να διακινήσει περαιτέρω, σύμφωνα με το σχέδιο του κυκλώματος, ένα από τα μέλη του κυκλώματος”.

Πηγή: Candianews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter