Κρήτη: Η ώρα της απολογίας για τον πατέρα του άτυχου βρέφους (Video)

Κρήτη: Η ώρα της απολογίας για τον πατέρα του άτυχου βρέφους (Video)

Έφτασε η ώρα της… απολογίας για τον 52χρονο πατέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους του κατά τη διάρκεια καυγά που είχε με την 30χρονη σύζυγό του.

Ο 52χρονος την περασμένη Παρασκευή οδηγήθηκε στα δικαστήριο Νεάπολης Λασιθίου, συνοδεία αστυνομικών, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία αλλά και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης.

Στη συνέχεια ο 52χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή με τις πληροφορίες του cretapost ν’ αναφέρουν πως ζήτησε κι έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εν αναμονή της κηδείας του βρέφους

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του 6 μηνών βρέφους στην Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η σορός του άτυχου βρέφους βρίσκεται ακόμα στο ΠΑΓΝΗ καθώς για να ταφεί, επειδή το μωρό ήταν αβάπτιστο, πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 52χρονος άνδρας – υπάλληλος του δήμου Σητείας – επέστρεψε στο σπίτι του μετά από μία εκδήλωση (κοπή πίτας) κατά την οποία, όπως λένε οι μαρτυρίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Ο 52χρονος κατά την επιστροφή του στο σπίτι βρήκε την 30χρονη σύζυγό του και το 6 μηνών αγοράκι του και – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – άρχισε να λογομαχεί με την σύζυγό του.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο θερμόαιμος σύζυγος χτύπησε την 30χρονη – που κρατούσε στην αγκαλιά της το 6 μηνών βρέφος – με αποτέλεσμα το άτυχο αγοράκι να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο καυγάς σταμάτησε και αμέσως οι γονείς πήραν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Σητείας, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο μωράκι.

Το αγοράκι υπέκυψε τελικά στα τραύματα του σήμερα λίγο μετά τις 5.35 το πρωί, καθώς έφερε κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία.

Τι λέει η θεία του βρέφους

«Ήταν ατύχημα… Το μωρό ήταν σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή», λέει η αδερφή της μητέρας για τον άδικο θάνατο του βρέφους στα χέρια των γονιών του στην Κρήτη. Η αδερφή της 32χρονης μητέρας ισχυρίζεται πως το ζευγάρι ζούσε μια ήσυχη οικογενειακή ζωή, σημειώνοντας μάλιστα πως «μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε καν η διαφωνία – είχανε ένα τρόπο και τα λύνανε». Η ίδια σε δηλώσεις της υποστηρίζει ότι ο πατέρας του παιδιού έτυχε να ήπιε ενώ δεν πίνει ποτέ του, λέγοντας συγκεκριμένα πως «δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, είναι οικογενειάρχης και εργατικός. Ώσπου κάτι έγινε, ήπιε – δεν ξέρω γιατί ήπιε – και ξεκίνησαν από ένα τίποτα». Η ίδια παράλληλα τόνισε πως επρόκειτο για ατύχημα, αν και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα για ενδοοικογενειακή βία και θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Επίσης αποκάλυψε, σύμφωνα με το protothema.gr, πως η αδερφή της δε νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ αλλά παραμένει εκεί για να πάρει το παιδί της. «Η αδερφή μου είναι δίπλα στο μωρό. Εννοώ ότι είναι στο νοσοκομείο για αυτό το λόγο, κι όχι για ψυχιατρικές βλακείες που άκουσα. H αδερφή μου περιμένει να πάρει το μωρό της και δε φεύγει χωρίς το μωρό της, γι’ αυτό είναι εκεί. Δυστυχώς στη Σητεία δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουν τα νοσοκομεία μας ψυγεία για να διατηρήσουν το σώμα του παιδιού».

Αναμένεται το πόρισμα

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι αναρτήσεις του 52χρονου στο Facebook, πριν από τη μοιραία εκείνη νύχτα της Τετάρτης και τον άδικο χαμό του βρέφους, δεν προμήνυαν το τι κακό μπορούσε να συμβεί. Μαζί με την 32χρονη σύζυγό του ήταν πολύ χαρούμενοι για τον ερχομό του παιδιού, ενώ τα Χριστούγεννα είχαν αναρτήσει φωτογραφία τους να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο όλοι μαζί.

Όπως, πάντως, αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, σύμφωνα με «τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις, προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. Επίσης, εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή και οι δύο γονείς».

Θρηνεί η Κρήτη

Μουδιασμένη και η κλειστή κοινωνία της Σητείας από την τραγωδία που διαδραματίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες. Οι μαρτυρίες όσων γνώριζαν τους γονείς του άτυχου βρέφους συγκλονίζουν. Ωστόσο οι απόψεις διίστανται τόσο για τον πατέρα όσο και για τη μάνα.

πηγή: www.neakriti.gr www.cretapost.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter