Κρήτη: Οι άνθρωποι με τις μηχανές στηρίζουν την αλληλεγγύη!

Κρήτη: Οι άνθρωποι με τις μηχανές στηρίζουν την αλληλεγγύη!

Την αλληλεγγύη και την στήριξη τους σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και στεγάζονται σε ιδρύματα, εξέφρασαν σύλλογοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλη την Κρήτη, συγκεντρωνοντας χρήματα για την στήριξη κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο εκδηλώσεων τους με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια .

Για το σκοπό αυτό έγινε σήμερα συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στην οποία τα μέλη των Προεδρείων των συλλόγων μηχανοκίνητου αθλητισμού συναντήθηκαν και με τους εκπροσώπους τριών ιδρυμάτων που επιλέγησαν από τους μοτοσικλετιστές ώστε να λάβουν την χρηματική βοήθεια, ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Πρόκειται για τις δομές: «Κοινωνική δομή «Παιδόπολη Λασιθίου», «Κέντρο Ειδικών Παιδιών Ζωοδόχος Πηγή», Make a Wish.

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο των ανθρώπων του αθλητισμού γιατί δεν έχει σχέση το ποσό που προσφέρεται αλλά η κίνηση, ανέφερε ο περιφερειάρχης συμπληρώνοντας πως: Αξία έχει η πράξη, για να δοθούν κάποια χρήματα στα παιδιά, στις κοινωνικές δομές που τα έχουν ανάγκη. Πάντα υποστηρίζουμε τέτοιες ενέργειες και δράσεις», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε όλα τα κέρδη της οργάνωσης, τα οποία είναι 7300 ευρώ σε τρία κοινωφελή ιδρύματα… Επισκεφτήκαμε και τα τρία ιδρύματα μετά το πέρας της δικής μας εκδήλωσης και είδαμε από κοντά τα προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολλά», δήλωσε ο Βαγγέλης Κωστάκης πρόεδρος Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Σκαλανίου Ηρακλείου ενώ η πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Παιδιών Ζωοδόχος Πηγή ‘Αννα Φερετζάκη επισήμανε: «Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το ότι οι μοτοσικλετιστές βρέθηκαν στο χώρο και με τα παιδιά και με τους ανθρώπους που εργάζονται στη Ζωοδόχο Πηγή. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για να δει κανείς που υπάρχουν τα προβλήματα και πώς μπορεί να βοηθήσει γιατί αφενός το χρηματικό ποσό είναι πολύ σημαντικό για τη στήριξη τέτοιων φορέων αλλά και η εθελοντική εργασία είναι και αυτός ένας τρόπος που μπορεί να κανείς να προσφέρει και όταν έρχεσαι σε επαφή με τον χώρο και βλέπεις τις ανάγκες και μπαίνεις μέσα σ αυτό θεωρώ ότι εκεί αλλάζει ο προσανατολισμός του καθένα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter