Κρις Σβένσον: Πέθανε ο σχεδιαστής του Ford GT

Κρις Σβένσον: Πέθανε ο σχεδιαστής του Ford GT

Ο Κρις Σβένσον, υπεύθυνος σχεδιασμού της Ford, ο άνθρωπος που επέβλεψε και δημιούργησε το στυλ του νέου GT, πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 53 ετών.

Γεννημένος στην Αγγλία και με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Coventry και στο Royal College of Art, ο Σβένσον ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την σταδιοδρομία του με τη Ford. Το αρχικό σχέδιο του Ford Ka, ένα επαναστατικό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο πόλης και μια τεράστια επιτυχία πωλήσεων στην Αγγλία, ήταν δημιουργία του Σβένσον. Δημιουργήθηκε το 1992 και αποτελούσε κομμάτι της πτυχιακής του εργασίας και αργότερα έγινε το πρώτο του project στο κέντρο σχεδιασμού της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας.

Μετά από αυτό το δυνατό ξεκίνημα, ο Σβένσον εργάστηκε στα κέντρα σχεδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Γερμανία, την Αγγλία και την Αυστραλία. Εκεί πήρε τον τίτλο του Διευθυντή Σχεδιασμού στις αγορές Ασίας Ειρηνικού και Αφρικής, πριν εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστεί στην έδρα της Ford στο Dearborn, Michigan. Εκεί, διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Ford για τη Βόρεια και Νότια Αμερική και, από τον Ιανουάριο του 2014, ως Διευθυντής Global Design για φορτηγά, SUV και επαγγελματικά οχήματα.

Όμως ήταν ο ρόλος του Σβένσον στην διαμόρφωση του Ford GT, για το οποίο θα τον θυμόμαστε περισσότερο. Το project GT ξεκίνησε με απόλυτη μυστικότητα στη Ford, με τους σχεδιαστές να διαμορφώνουν το supercar σε μια υπόγεια αίθουσα στο κέντρο σχεδιασμού στο Dearborn.

Το ντεμπούτο του GT έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2015 και ήταν μια έκπληξη, αποφεύγοντας με κάποιο τρόπο τις διαρροές και τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Λένε πως κορυφαία στελέχη της Ford δεν τους επιτράπηκε να δουν το όχημα πριν από το ντεμπούτο του το 2015.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter