Κρίσιμες ώρες για τα Σκόπια – Πληροφορίες πως ο Ζάεφ συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία

Κρίσιμες ώρες για τα Σκόπια – Πληροφορίες πως ο Ζάεφ συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πΓΔΜ αναφέρουν πως η κυβέρνηση Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών ή 80 ψήφους επί των 120, κάτι που αμφισβητήθηκε από το VMRO-DPMNE.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα Σκόπια και συγκεκριμένα η Βουλή της πΓΔΜ όσον αφορά την έγκριση ή την απόρριψη των προτεινόμενων συνταγματικών αλλαγών σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής ήταν να ξεκινήσει στις 4 ώρα Ελλάδας αλλά σύμφωνα τα ΜΜΕ για άγνωστο λόγο δεν έχει ακόμα ξεκινήσεις. Αρχικά η συνεδρίαση είχε καθοριστεί για τις 12:00 τοπική ώρα, όμως μετατοπίστηκε για τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ των Σκοπίων, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων, προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μένει να αποδειχθεί στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται πάντως πως η ψηφοφορία θα μπορούσε να αναβληθεί για άλλη ημέρα, κάτι το οποίο ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί. 

Σε νεώτερες δηλώσεις του ο βουλευτής Αντόνιο Μιλοσόσκι εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του VMRO-DPMNE, αμφισβήτησε πως έχει συγκεντρωθεί η πλειοψηφία και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην ψηφοφορία. 

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ στο κτίριο του κοινοβουλίου βρίσκονται ήδη σχεδόν όλοι οι βουλευτές και βεβαίως ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως είναι λογικό στο Κοινοβούλιο υπάρχει μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων ενώ έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις

Διαβάστε επίσης: Ζάεφ: Ας μην χάσουμε την ευκαιρία – Πλησιάζει η ψηφοφορία στη Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter