Κρίσιμες ώρες για τον Παναθηναϊκό

Κρίσιμες ώρες για τον Παναθηναϊκό

Κρίσιμες ώρες διανύει ο Παναθηναϊκός, μετά την χθεσινή απόφαση της Super League να μην εγκριθεί το αίτημα της ΑΕΚ που ζητούσε την αλλαγή του κανονισμού για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.

Η ελπίδα που υπήρχε για τον Παναθηναϊκό να αποφύγει τον υποβιβασμό εκμηδενίστηκε, τουλάχιστον, από τη Super League (τον τελικό λόγο έχει η ΕΠΟ, αλλά θεωρείται απίθανο να αλλάξει στάση μετά την άρνηση της διοργανώτριας αρχής) και, πλέον, όλα εξαρτώνται από τη στάση που θα κρατήσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Οι «πράσινοι» έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα από πέντε 24ωρα και συγκεκριμένα η «dead line» ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου, προκειμένου έως τότε να έχουν τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για να μπορέσουν να παρουσιάσουν έναν πλήρη φάκελο ενώπιον της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στην κατηγορία των μεγάλων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμη κι αν η ΕΠΟ δώσει κάποια παράταση στις ΠΑΕ μέχρι τα μέσα Απριλίου, το «τριφύλλι» μπορεί να βιώσει την πιο μαύρη στιγμή στην Ιστορία του, που δεν είναι άλλη από τον υποβιβασμό στην Football league.

Κοντά στα 11 εκ. ευρώ είναι οι απαιτήσεις προς τρίτους, αλλά με ένα ποσό που να αγγίζει τα 4 εκ. ευρώ η χρονιά «βγαίνει» και ο κίνδυνος του υποβιβασμού «σβήνεται».

Το ερώτημα είναι θα βρεθούν τα χρήματα αυτά ή, ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραμείνει άφαντος;

Από εχθες οι πιέσεις προς τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας είναι αφόρητες, εντός κι εκτός του περιβάλλοντός του, ο κόσμος του Παναθηναϊκού αγωνιά και αποδοκιμάζει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι 5.9 εκατ. ευρώ, αλλά με 4 εκ. ευρώ το πρόβλημα λύνεται (σε πρώτη φάση με διακανονισμούς) έως ότου τελειώσει η σεζόν.

Έγκυρες πηγές μας, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση (και προς την κυβέρνηση) για να αλλάξει η ποινή ή, έστω να δοθεί παράταση για 2-3 εβδομάδες). 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter