Κρίσιμη η κατάσταση υγείας του Σκριπάλ και της κόρης του – Η αντίδραση του Ρώσου πρέσβη

Κρίσιμη η κατάσταση υγείας του Σκριπάλ και της κόρης του – Η αντίδραση του Ρώσου πρέσβη

Ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία Αλεξάντρ Γιακοβένκο μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ενημέρωσε τη ρωσική πρεσβεία για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.

«Μόλις τώρα λάβαμε μια νότα του Foreign Office με την οποία μας ενημερώνουν ότι η οικογένεια Σκριπάλ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά για εμάς η πληροφορία αυτή είναι εντελώς ανεπαρκής» δήλωσε ο Γιακοβένκο, εξηγώντας γιατί είναι ανεπαρκής. «Οι Βρετανοί εξακολουθούν να μας αποκρύπτουν την ιατρική διάγνωση, δεν έχουμε πρόσβαση στους πάσχοντες, δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε με τους γιατρούς» και «κανένας εδώ δεν δημοσίευσε κάποια φωτογραφία». «Γι αυτό μπορεί να είναι ζωντανοί, μπορεί όχι, ενώ μπορεί να μην έχει συμβεί τίποτα. Δηλαδή μας λένε κατ’ αυτόν τον τρόπο να πιστεύουμε κατά λέξη ό,τι είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Ο Αλεξάντρ Γιακοβένκο είπε ακόμη ότι «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους Βρετανούς καθαρά τυπικά» καθώς «δυστυχώς αποφεύγουν να έχουν τις οποιεσδήποτε επαφές με την πρεσβεία, οι πληροφορίες που μας δίνουν είναι με δόσεις και γενικές, αυτό φαίνεται πως είναι το νέο στιλ της βρετανικής πολιτικής».

Αναφερόμενος μάλιστα στον τρόπο αυτό της ενημέρωσης ο Γιακοβένκο είπε: «Ας πούμε ότι θεωρούν τον Σεργκέι Σκριπάλ Βρετανό πολίτη και αρνούνται να μας ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας του. Όσον αφορά την Γιούλια Σκριπάλ, είναι Ρωσίδα πολίτης και είναι κάτι που αναγνωρίζουν, αλλά και για εκείνη δεν μας λένε επίσης τίποτα. Γι αυτό θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Βιέννης έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερωθούμε πλήρως για την κατάσταση της υγείας της Ρωσίδας πολίτου, το οποίο όμως αρνούνται να κάνουν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter