Κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες της οποίας ανοίγουν με ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Στο θέμα των Paradise Papers αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – μιλώντας στη βουλή κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Είναι εξοργιστικό, όταν μέσα στις λίστες της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις, που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας Δεν μιλάμε για κόμματα – μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα κάθε έννοιας ήθους και πολιτικής καθαρότητας. #vouli #ParadisePapers» ανέφερε μεταξύ άλλων, όπως ανέβασε και στο Twitter

Για να συμπληρώσει:

“Η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά και ολοκληρωμένα αυτή η αρπαγή πλούτου.​ Ενθαρρύνουμε τα κινήματα αντίστασης ενάντια σε αυτό το αίσχος».

Πρόκειται για μια σημαντική συνεδρίαση αφού σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το επόμενο διάστημα και μέχρι τις γιορτές όχι μόνο θα είναι πλήρες πολιτικών εξελίξεων αλλά αναμένεται να ανεβούν κατακόρυφα οι πολιτικοί τόνοι με την Αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός θέλει για μια σειρά από λόγους να κρατήσει «ζεστή» την κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία σύντομα θα κληθεί να εγκρίνει μια σειρά από δύσκολες αποφάσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης για την οποία χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην τακτική ενημέρωση των συντακτών, είπε ότι «είναι δυνατό να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες» υπενθυμίζοντας μάλιστα και τη δήλωση του Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί, ότι η αξιολόγηση είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Η ίδια όμως Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί νωρίτερα να εγκρίνει και το Κοινωνικό Μέρισμα το οποίο θα είναι διπλάσιο από πέρυσι. Γι αυτό χθες ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα κάνει (η ΝΔ) στην κοινοβουλευτική διαδικασία, και αν θα προχωρήσει εμπράκτως στην αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκατομμυρίων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν θα επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή αγνοώντας επιδεικτικά τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Από εκεί και μετά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης θα βρεθούν τις επόμενες μέρες τα Paradise Papers και οι αποκαλύψεις για τον κρυμμένο πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους. Και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαβεβαιώνει χθες τη ΝΔ πως «το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο».

Στο Μαξίμου πιστεύουν (και γι’ αυτό θα ενημερώσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) ότι η ΝΔ στην προσπάθειά της να ξεφύγει τόσο από το θέμα Αυγενάκη που αποκάλυψε το Documento όσο και από το σκάνδαλο των Panama Papers και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρουν καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια.

Τέλος, εξελίξεις με μιντιακές και πολιτικές προεκτάσεις αναμένονται και στο θέμα της δίκης για το πολύκροτο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τα στημένα παιχνίδια. Για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας θέλει να κρατήσει «δεμένη» την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και να συζητήσει θέματα όπως για παράδειγμα η διαχείριση του προσφυγικού όπου όλο το σύστημα μοιάζει να κινείται στα όριά του.   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter