Κριτική Καββαδία σε Κοτζιά: Η καταδίκη της σφαγής στη Λωρίδα της Γάζας δεν γίνεται με «ναι μεν αλλά»

Κριτική Καββαδία σε Κοτζιά: Η καταδίκη της σφαγής στη Λωρίδα της Γάζας δεν γίνεται με «ναι μεν αλλά»

Αιχμές για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας άφησε από το βήμα της Βουλής η Αννέτα Καββαδία, ασκώντας κριτική για χειρισμούς ίσων αποστάσεων που εξομοιώνουν «τον θύτη με το θύμα».

Επικριτική ήταν η στάση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Νίκου Κοτζιά, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την σφαγή που εκτυλίχθηκε από τον ισραηλινό στρατό εναντίον άμαχων Παλαιστινίων. Συγκεκριμένα, η κ. Καββαδία χαρακτήρισε «πραγματική σφαγή» την επίθεση του ισραηλινού στρατού, ψέγοντας το ΥΠΕΞ για «κυνική προσπάθεια εξομοίωσης θύτη με θύμα». «Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει» σχολίασε και πρόσθεσε με νόημα: «Η καταδίκη δεν μπορεί να είναι με “ναι μεν αλλά” ιδίως από μια χώρα σαν την Ελλάδα».

Η κριτική της κ. Καββαδία αφορούσε την χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφορικά με το μακελειό που έλαβε χώρα στη Λωρίδα της Γάζας με ευθύνη των ισραηλινών δυνάμεων. «Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και συμπληρώνεται:

«Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter