Κροατία-Ελλάδα: Ισοπαλίες στο Ζάγκρεμπ

Κροατία-Ελλάδα: Ισοπαλίες στο Ζάγκρεμπ

Δύο φορές έχει συναντηθεί στο παρελθόν η εθνική μας ομάδας με την Κροατία. Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα είχε πάρει ισάριθμες ισοπαλίες στο Ζάγκρεμπ! 

Την πρώτη φορά οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 1998, μια διοργάνωση όπου η Κροατία είχε καταλάβει τελικά την 3η θέση! Η Ελλάδα είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Ζάγκρεμπ (44′ Σούκερ- 9′ Νικολαΐδης), αλλά είχε χάσει στη ρεβάνς 0-1 στο “Καυταντζόγλειο” από γκολ του Νταβόρ Σούκερ.

Τη δεύτερη φορά, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον προκριματικό όμιλο του Euro 2012, με την Εθνική μας να αποσπά ξανά ισοπαλία (0-0) στο “Μάξιμιρ” του Ζάγκρεμπ και να επικρατεί 2-0 στη ρεβάνς με γκολ των Σαμαρά και Γκέκα.

Να σημειωθεί ότι 23 χώρες από τις 32 της τελικής φάσης, έχουν ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ 2018 και είναι: Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία (Ευρώπη), Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη (Νότια Αμερική), Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Παναμάς (Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική), Αίγυπτος, Νιγηρία (Αφρική), Ιράν, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα (Ασία).

Απομένουν οι τελευταίοι αγώνες των προκριματικών στην αφρικανική ζώνη, από τους όποιους θα προκύψουν τρία “εισιτήρια”, καθώς και τα δύο διηπειρωτικά μπαράζ: Ονδούρα – Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία – Περού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter