Κροκοδείλια δάκρυα Στουρνάρα για τις συντάξεις

Κροκοδείλια δάκρυα Στουρνάρα για τις συντάξεις

Δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, αλλά τι να γίνει που είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη δαπάνη για συντάξεις; αναρωτιέται υποκριτικά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας με παρέμβαση στην ιστοσελίδα parapolitika.gr.

Η… όλως τυχαία παρέμβαση Στουρνάρα σε ΜΜΕ συμφερόντων Μαρινάκη είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτικής που θα ακολουθούσε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και της… προσήλωσης με την οποία αντιμετωπίζει το ΔΝΤ, ακόμη κι όταν το ίδιο το Ταμείο παραδέχεται τα λάθη του.

Kαι πρόσθεσε: “Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενεών. Η μεγάλη δαπάνη συντάξεων που σημαίνει μικρότερες παροχές προς ανέργους και επιμόρφωση. Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να επιλέξουμε το μέτρο εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας. Η μείωση δαπανών και όχι η αύξηση φόρων και εισφορών είναι το μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων”.

Επίσης παρεμβαίνει και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και την κατηγορεί ότι άργησε να κλείσει την αξιολόγηση, ενώ κάνει λόγο για απειλή εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν.

Και όλα αυτά από τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, ο οποίος κόπτεται για το… κόψιμο των συντάξεων, πλην όμως όταν πρόκειται για τις τράπεζες, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες ταλανίστηκαν στα χέρια επιτήδειων, πήρε τον… χρόνο του μέχρι να θυμηθεί να πει μια κουβέντα για το θέμα.Έπρεπε δηλαδή οι τράπεζες να χάνουν σε κεφαλαιοποίηση κάθε μέρα από 200 έως 500 εκατ. ευρώ, το Χρηματιστήριο να κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, για να παρέμβει, έστω με μία δήλωσή του μήπως κατευναστούν οι αγορές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter