Κωνσταντινούπολη: Νέες φωτογραφίες του μακελάρη – Οκτώ συλλήψεις

Κωνσταντινούπολη: Νέες φωτογραφίες του μακελάρη – Οκτώ συλλήψεις

Όπως αναφέρεται ο δράστης μπορεί να έχει ρίζες στην Κεντρική Ασία. Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη οκτώ πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.

Νέες φωτογραφίες του μακελάρη της Κωνσταντινούπολης, δημοσιεύτηκαν σήμερα σύμφωνα με το haberturk.com. Όπως λέει ο ρεπόρτερ ο δράστης μπορεί να έχει ρίζες στην Κεντρική Ασία. Δείχνουν έναν νεαρό άνδρα με μπουφάν να βρίσκεται μπροστά από ένα γκισέ.

Αργότερα, τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες υπόπτου για τη διάπραξη της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας στο “Reina”, οι οποίες ελήφθησαν από κάμερα ασφαλείας. Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που εξετάστηκε από την αστυνομία, συμπεριλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αστυνομία υποπτεύεται πως ο δράστης είναι υπήκοος του Ουζμπεκιστάν ή του Κιργιστάν και ανήκε ή είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο δράστης μίλησε αραβικά.

https://twitter.com/GelAlper/status/815895017894113284

Στο μεταξύ οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη οκτώ πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση εναντίον του νυκτερινού κέντρου στην τουρκική μεγαλούπολη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις που σχετίζονται με την επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς και στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Σύμφωνα με υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 38 από τα 39 θύματα, ενώ ο αιματηρός απολογισμός μετά και 69 τραυματίες.

Πάντως, η πρώτη αναφορά που έγινε για άτομο από το Καζακστάν με τη δημοσίευση και της φωτογραφίας του, ως δράστη της αιματηρής επίθεσης, ήταν λάθος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter