Κώστας Ήσυχος: Γιατί πήγαμε στη Βενεζουέλα

Κώστας Ήσυχος: Γιατί πήγαμε στη Βενεζουέλα

Απάντηση τόσο στα ΜΜΕ εκείνα που επαναφέρουν στην επικαιρότητα το ταξίδι του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013 όσο και στη ΝΔ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ζητούν εξηγήσεις από τον κ. Παππά, δίνει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε Κώστας Ήσυχος.

Ο κ. Ήσυχος, ο οποίος ως ήταν παρών στο εν λόγω ταξίδι και υπεύθυνος τότε του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αποκαλύπτει τους λόγους του ταξιδιού. Όπως γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΛΑ.Ε ISKRA «Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και διαμέσου του πρεσβευτή στην Αθήνα, την εποχή εκείνη, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την χώρα, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες αναβάθμισης διακρατικών σχέσεων της Ελλάδας με την Βενεζουελα».

«Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς και εγώ συμμετείχαμε σε αυτήν την αποστολή» συνεχίζει ο κ. Ήσυχος «Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε προσκαλέσει ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες. Έναν από τους Έλληνες επιχειρηματίες εκπροσωπούσε ο Κ. Αρτεμίου, τον οποίον και εκεί γνώρισα. Οι επαφές μας κατά την ολιγοήμερη παραμονή μας στην Βενεζουέλα εντάχθηκε σε ένα συνολικό σχέδιο πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με πολυμερείς συνεργασίες που επικέντρωναν στο δυνάμωμα της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα στα πεδία της ενέργειας, των αγροτοδιατροφικών συνεργασιών (ελληνικές εξαγωγές, κ.λ.π.). Η παρουσία μας εκεί, αφορούσε την ενίσχυση εμπορικών πολυμερών διακρατικών σχέσεων με μια ενεργειακή “υπερδύναμη” με την οποία πολλές χώρες επιδίωξαν και επιδιώκουν αναβάθμιση πολλαπλών σχέσεων».

Με όσο πιο απλά ελληνικά γίνεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μέλος της ΛΑ.Ε. εξηγεί ότι το ταξίδι έγινε για ενεργειακούς λόγους (η Βενεζουέλα είναι μιας από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του πλανήτη) και ο τότε ΣΥΡΙΖΑ κλίθηκε να βοηθήσει λόγω των επαφών που διατηρούσε στη Λατινική Αμερική καις τη συγκεκριμένη χώρα.

Νοσηρές φαντασιώσεις της ΝΔ και των συστημικών ΜΜΕ

Σε αυτό το σημείο ο κ. Ήσυχος κάνει λόγο για «σενάρια που υπηρετούν δολοπλοκίες, διαφθορά, “μυστικές χρηματοδοτήσεις” και άλλες νοσηρές φαντασιώσεις» τα οποία «είναι εντελώς ανυπόστατα».

Λέει και κάτι ακόμη όμως ο κ. Ήσυχος. Μιλά για «δαιμονοποίηση της μπολιβαριανής επανάστασης στην Βενεζουέλα» που «συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του Προέδρου Τσάβεζ».

«Τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, ξαφνικά θυμήθηκαν την ταπεινή μου άποψη» συνεχίζει το μέλος της ΛΑ.Ε και θυμίζει ότι «ακόμα και χώρες μέλη της Ε.Ε., είχαν και έχουν ακόμα και σήμερα ανεπτυγμένες διακρατικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Η Πορτογαλία συμμετέχει σε πρόγραμμα μεγάλων κατασκευών (υποδομές, εργατικές κατοικίες κ.λ.π.) αντί προμήθειας φτηνότερου πετρελαίου από τις τρέχουσες διεθνείς τιμές και υποπροϊόντων πετρελαίου. Το ίδιο η Ιταλία, που εκπαιδεύει αξιωματικούς του πολεμικού Ναυτικού της Βενεζουέλας. Η κατά τα άλλα ισχυρή Γερμανία έχει και σήμερα εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουελα, όπου προμηθεύει βιομηχανικά προϊόντα. Πάνω από τις μισές εισαγωγές αγροτοδιατροφικών αναγκών της Βενεζουέλας πραγματοποιούνται από αμερικανικές εταιρίες. Σε αυτό σημείο και πάλι τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ, βρίσκονται μετεξεταστέα και αδιάβαστα! Αρκεί να πουλάνε οτιδήποτε σχετίζεται με παραπληροφόρηση κατά της μπολιβαριανής επανάστασης».

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Κώστα Ήσυχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter