Κυβέρνηση: Αυτή είναι η συμφωνία της Μάλτας

Κυβέρνηση: Αυτή είναι η συμφωνία της Μάλτας

«Πολύ κακό για τι τίποτα» ως συνήθως από μερίδα του ημεδαπού Τύπου όπου από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με αφορμή τη συμφωνία της Μάλτας, επιχειρεί με κάθε τρόπο να εμφανίσει τη χώρα να προσκρούει σε μνημονιακό τοίχο.

Σύμφωνα πάντως με Κυβερνητική πηγή, αλλά και με τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε ο οδικός χάρτης της συμφωνίας της Μάλτας έχει ως εξής:

«Ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (SLA) που περιλαμβάνει τις εντός προγράμματος μεταρρυθμίσεις καθώς και τα θετικά και αρνητικά μέτρα για τα έτη 2019 και 2020.

Συγκεκριμενοποίηση σε προσεχές Eurogroup των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

Σημειώνεται επίσης ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μετά την έναρξη (Σεπτέμβρης 2018) της εφαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος δηλαδή από 01.01.2019.

«Συνεπώς», καταλήγει η ίδια Κυβερνητική πηγή «αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ από τις 21 έως τις 23 Απριλίου περιμένοντας από όλες τις πλευρές να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους».

Όσο για τη σημασία των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, πέρα από τη συμμετοχή του ΔΝΤ ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα, θα έχουν καθοριστική σημασία και στην αποκλιμάκωση το επόμενο χρονικό διάστημα των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος ώστε η χώρα να βγει στις αγορές και να καλύψει, με λογικό επιτόκιο, τις δανειακές της ανάγκες μετά το τέλος του προγράμματος.

Τέλος, σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί στα εγκαίνια, στις 12.00 μμ, της διπλής σήραγγας της περιοχής «Παναγοπούλα» της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών.Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter