Κυβέρνηση προς «ανώνυμους» κύκλους: Ουδείς αμφισβητεί τη θέση μας στην Ευρωζώνη

Κυβέρνηση προς «ανώνυμους» κύκλους: Ουδείς αμφισβητεί τη θέση μας στην Ευρωζώνη

Κυβερνητικοί κύκλοι απαντούν στις φημολογίες που φέρουν τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί να αμφισβητεί τη θέση μας στην Ευρωζώνη. Οι αναφορές της κυβέρνησης επιβεβαιώνονται από τις Βρυξέλλες.

« “Ανώνυμοι” κύκλοι διαρρέουν ότι ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί έθεσε θέμα αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας ως προς την Ευρωζώνη» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας, στη συνέχεια: «Ενημερώνουμε ότι χθες, (Βρυξέλλες), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το 2017 πραγματοποιήθηκε συζήτηση παρουσία του αντιπροέδρου της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις και του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί».

«Ο τελευταίος, σε σχόλιο Έλληνα βουλευτή ότι από γερμανικής πλευράς φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί Grexit, επανέλαβε εμφατικά τη θέση της Επιτροπής, ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και τόνισε ότι τη θέση αυτή, “μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή ευρωζώνη”, συμμερίζονται όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι είναι δυνατή η σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του τελευταίου Eurogroup (26 Ιαν.) υπήρξε πολύ εποικοδομητική. “Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε”, σημείωσε, αναφέροντας ότι η Επιτροπή προτίθεται να είναι “πολύ ενεργή” προς αυτή την κατεύθυνση» προσθέτουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Καταλήγοντας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ας γνωρίζουν οι “συνήθεις άγνωστοι” ότι η διαστρέβλωση δηλώσεων μόνο για μικροκομματικούς λόγους, καθώς εκτιμούν ότι έτσι κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Ας συγκρατηθούν -πως θα αντέξουν, άλλωστε, άλλα δυο χρόνια να ζητάνε εκλογές διαστρεβλώνοντας συνεχώς δηλώσεις;».

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη

Την πάγια θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη επανέλαβε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, που είχε θέμα το ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, μετά από τις παρεμβάσεις των Ελλήνων βουλευτών, Νικόλαου Μανιού, Γεράσιμου Μπαλαούρα και Χρήστου Σταϊκούρα, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε πως όσον αφορά το Grexit, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πολύ σαφή και ισχυρή θέση και πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τη θέση της στην Ευρωζώνη, στην καρδιά της Ευρωζώνης. «Εργαζόμαστε προς όφελος μίας ισχυρής Ελλάδας σε μία ενδυναμωμένη ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για να διασφαλιστεί αυτό, η Επιτροπή εργάζεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τις ελληνικές αρχές και όλους τους θεσμούς. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι τώρα την ίδια θέση έχουν όλοι οι εταίροι στην Ευρωζώνη. «Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα. Είχαμε πολύ θετική συνάντηση στο Eurogroup για το θέμα αυτό την περασμένη εβδομάδα και πιστεύουμε ότι με λίγη προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία, η οποία είναι ορατή και η Επιτροπή είναι πολύ ενεργητική για να επιτευχθεί αυτό», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter