Κυβέρνηση: Στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να φέρει την απλή αναλογική στη Βουλή

Κυβέρνηση: Στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να φέρει την απλή αναλογική στη Βουλή

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να μελετά το ενδεχόμενο εκ νέου αλλαγής του εκλογικού νόμου, σενάρια που εκ των πραγμάτων επαναφέρουν και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για επαναφορά του αιτήματος για καθιέρωση της απλής αναλογικής, από τις επόμενες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «έδειξε» το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι στο χέρι του φέρει το θέμα στη Βουλή.

«Το ΠΑΣΟΚ όταν του δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί στο κοινοβούλιο επέλεξε να παίξει τελικά τον ρόλο του υποστηρικτή της Ν.Δ.», σημείωσε και συνέχισε: «Η απλή αναλογική αποτελεί νομό του κράτους και θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει εμπράκτως να κάνει την αυτοκριτική του και να καταθέσει πρόταση εμείς θα μπορούσαμε να τη συζητήσουμε. Οψόμεθα».

Ο κ. Τζανακόπουλος, κατά της διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «εργάζεται με ορίζοντα το 2019» και πρόσθεσε ότι «το μοναδικό σενάριο στο οποίο δουλεύουμε είναι το σενάριο του όσο το δυνατόν συντομότερου κλεισίματος της αξιολόγησης και της ένταξης στο QE».

Αναφερόμενος τέλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για την απλή αναλογική δήλωσε ότι «κάθε στέλεχος και υπουργός έχει το δικαίωμα να κάνει σχόλιο και να λέει τις πολιτικές απόψεις του», ενώ με αφορμή την αναφορά του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για ενδεχόμενο δημοψήφισμα απάντησε πως «δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, τέτοια σκέψη για την ελληνική κυβέρνηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter