Κυβέρνηση: «Τσάμπα μάγκας» ο Μητσοτάκης – Να απαντήσει στο δημοσίευμα της FAZ για την πΓΔΜ

Κυβέρνηση: «Τσάμπα μάγκας» ο Μητσοτάκης – Να απαντήσει στο δημοσίευμα της FAZ για την πΓΔΜ

Ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξένησε χθες η Γερμανική εφημερίδα «FAZ», ενώ το λόγο πήρε αμέσως η κυβέρνηση που απευθύνει δύο ερωτήματα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας τον «τσάμπα μάγκα». 

Ο συντάκτης του άρθρου της FAZ, επικαλούμενος πηγές στο Βερολίνο ισχυρίζεται ότι «ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».

Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω αναφέρει και τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, πιθανότατα στην κυρία Μέρκελ στη σύνοδο του ΕΛΚ λέμε εμείς, για να δικαιολογήσει τη στάση του στη συμφωνία. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». «Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα «η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη»

Μετά από το δημοσίευμα και η κυβέρνηση ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει: 

  • 1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως “δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό”;
  • 2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ “προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ”;

Παράλληλα η κυβέρνηση σχολιάζει:

Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter