Κυβερνητικές πηγές: Το ΔΝΤ δεν θέτει θέμα μέτρων για το 2018

Κυβερνητικές πηγές: Το ΔΝΤ δεν θέτει θέμα μέτρων για το 2018

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν την είδηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα, σύμφωνα με την οποία, το ΔΝΤ θέτει θέμα μέτρων και για το 2018, θεωρώντας ότι δεν θα πιαστεί ο στόχος για το πλεόνασμα (3,5%).

Παράλληλα, σημειώνουν ότι δεν ισχύει ούτε η πληροφορία που γράφτηκε νωρίτερα στο ΑΠΕ, ότι το ΔΝΤ ζητά την περικοπή των συντάξεων το 2019, ενώ η κυβέρνηση επιμένει στο «σπάσιμό» της σε δύο μέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται ο μηχανισμός που κάθε Σεπτέμβριο θα πιστοποιεί το πλεόνασμα της χρονιάς και με βάση την πρόβλεψη, θα ενεργοποιούνται όσα θα προβλέπονται στην επικείμενη συμφωνία, καθώς το Ταμείο επιμένει στις δικές του προβλέψεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί σήμερα για τη Μάλτα, προκειμένου να συμμετάσχει στο αυριανό Eurogroup, το οποίο ξεκινά πολύ νωρίς, στις 9 το πρωί. Σε κάθε περίπτωση, σε τεχνικό επίπεδο, λίγα πράγματα μένει να αποσαφηνιστούν και αυτό που πρέπει να δούμε είναι, αν και πότε θα παρθούν, αν δεν έχουν ήδη παρθεί, οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter